23.6 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ο νέος A15 επεξεργαστής της Apple είναι γρηγορότερος ακόμη και από ότι ανέφερε η ίδια η εταιρεία βάση ανεξάρτητων τεστ

    Η νέα σειρά iPhone 13 της Apple έρχεται με τον νέο A15 Bionic επεξεργαστή όπου η εταιρεία αναφέρει πως είναι γρηγορότερος κατά 50% από τον ανταγωνισμό. Η AnandTech ήθελε κάτι πιο συγκεκριμένο και έτσι έκανε την δική της έρευνα πάνω στις επιδόσεις τουε επεξεργαστή αυτού.

    “Σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό ο A15 δεν είναι 50% πιο γρήγορος όπως ανέφερε η Apple αλλά 62% πιο γρήγορος. Αν και οι μεγαλύτεροι πυρήνες είναι πιο απαιτητικοί σε ενέργεια πάρα αυτά είναι ενεργειακά πιο αποδοτικοί.”

    Δύο νέες μικροαρχιτεκτονικές βρίσκονται στον A15 επεξεργαστή της Apple και αφορούν τόσο τους δυο πυρήνες επιδόσεων όσο και τους τέσσερις πυρήνες αποδόσεων βάση λογικά της 5nm+ αρχιτεκτονικής της TSMC που την αναφέρει ως N5P ή αλλιώς “performance-enhanced version”.

    Το AnandTech σημειώνει επίσης πως το A15 cache σύστημα έχει ενισχυθεί στα 32ΜΒ που είναι το διπλάσιο από ότι είχαμε συναντήσει στον A14 επεξεργαστή. Αυτή η αλλαγή είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες για την ενεργειακή αποδοτικότητα του επεξεργαστή που τον κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

    Επίσης η Apple έφερε 50% ανάπτυξη στο cache επιπέδου 2 στους πυρήνες επιδόσεων του A15 από τα 8MB στα 12MB κάτι που τον φέρνει κοντά στον M1 επεξεργαστή και είναι το διπλάσιο σε σύγκριση με τον Snapdragon 888.

    “H Apple έχει καταφέρει κάτι το εντυπωσιακό μιας και μείωσε την ενέργεια που θέλουν οι πυρήνες ανεβάζοντας ταυτόγχρονα και την ίδια στιγμή τις επιδόσεις τους”

    Επίσης το site αναφέρει πως και η GPU του A15 είναι πραγματικά φανταστική μιας και εκεί έχουμε σημαντικές βελτιώσεις πάνω ακόμη και από αυτά που ανέφερε η Apple.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.