14.8 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Epic, Tim Sweeney, ισχυρίζεται ότι η Apple είτε θα «προσπαθήσει να συντρίψει το metaverse» είτε θα «βγάλει όλο το κέρδος από αυτό».

    Η Apple και η Epic Games έχουν μια τεράστια διαμάχη, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το App Store. Καθώς και οι δύο εταιρείες προωθούν νέες πλατφόρμες επαυξημένης πραγματικότητας και εικονικής πραγματικότητας, ο διευθύνων σύμβουλος της Epic, Tim Sweeney, κρούει ήδη τον κώδωνα του κινδύνου για τη συμπεριφορά της Apple.

    Σε μια συνέντευξη στο GamesIndustry, ο Sweeney συζήτησε τις σκέψεις του για το λεγόμενο metaverse, συμπεριλαμβανομένου του οράματος της Epic για ένα «ενοποιημένο» οικοσύστημα που δεν γίνεται «ακόμη ένας περιφραγμένος κήπος». Αυτό είναι ένα ξεκάθαρη αναφορά στην Apple, για την οποία ο Sweeney πιστεύει ότι λειτουργεί έναν περιφραγμένο κήπο με το App Store σε iPhone και iPad.

    Όταν ρωτήθηκε απευθείας για τα οδοφράγματα σε αυτό το «ενοποιημένο» όραμα για το metaverse, ο Sweeney κατονόμασε χωρίς δεύτερη σκέψη την Apple. Ο Sweeney πιστεύει ότι η Apple είτε θα «συντρίψει το metverse ή θα αποσπάσει όλο το κέρδος από αυτό».

    «Είτε θα προσπαθήσουν να συντρίψουν το met averse, είτε θα αποσπάσουν όλο το κέρδος από αυτό. Το ένα ή το άλλο. Η Apple δεν σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ανταγωνιστική μηχανή προγράμματος περιήγησης. Έτσι μπορούν να κάνουν το ίδιο πράγμα με το metaverse, ώστε [που] μπορούν να πουν, «πρέπει να χρησιμοποιήσετε την περιορισμένη μηχανή metaverse της Apple, δεν μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Unreal.» Θα μπορούσαν απλώς να τροποποιήσουν όλες τις πλατφόρμες με κανόνες του αύριο για να σκοτώσουν όλα όσα κάνουν οι άλλοι, και γι’ αυτό χρειαζόμαστε πραγματικά ισχυρούς αντιμονοπωλιακούς [νόμους]. Και γι’ αυτό το παλεύουμε τόσο σκληρά».

    Ο Sweeney συνέχισε λέγοντας ότι η Epic μπορεί να ξεπεράσει οποιεσδήποτε άλλες προκλήσεις που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν το όραμά της για το metaverse. «Τους θεωρούμε ότι κυριαρχούν απόλυτα σε αυτήν την επιχείρηση, εάν τους επιτραπεί να χρησιμοποιήσουν την ισχύ στην αγορά και το υλικό τους για να το κάνουν», είπε ο Sweeney αναφερόμενος στην Apple. «Αυτό λοιπόν το παλεύουμε».

    Η Epic έχει ένα ευρύ ενδιαφέρον για το metaverse, με τον Sweeney να λέει ότι η εταιρεία θέλει να «ανταγωνιστεί στον χώρο με την Unreal Engine», με τη «φιλοξενία διακομιστή στο μέλλον» και πολλά άλλα. «Αλλά στο μέλλον θα είναι μια ανοιχτή οικονομία»

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.