17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney, αποκαλεί το App Store της Apple «μειονεξία για τους προγραμματιστές»

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney, ονόμασε το App Store της Apple, το οποίο βοήθησε τους προγραμματιστές εφαρμογών να κερδίσουν περισσότερα από 260 δισεκατομμύρια δολάρια από την κυκλοφορία του, μια «κακή υπηρεσία για τους προγραμματιστές» που τους αναγκάζει να αντιμετωπίζουν τις εφαρμογές τους ως «κατώτερες».

    Ο Sweeney έκανε τα σχόλια σε μια αποκλειστική συνέντευξη στους Financial Times, όπου επανέλαβε τα προηγούμενα σημεία συζήτησης της Epic Games για την Apple και το πώς είναι «μονοπωλιακή». Ο Sweeney είπε ότι η Apple “κέρδισε δίκαια” πείθοντας τους πελάτες να αγοράσουν τα προϊόντα της, αλλά ισχυρίζεται ότι ο εξαναγκασμός των πελατών να χρησιμοποιούν το App Store είναι άδικος.

    Το πρόβλημα εδώ είναι μια κλασική μονοπωλιακή ισοπαλία. Ξεκινάς με το υλικό. Η Apple κατασκευάζει smartphone και επωφελείται από τα smartphone της — και το αξίζει. Στη συνέχεια, όμως, αναγκάζουν όλους τους αγοραστές των smartphone τους να χρησιμοποιούν το κατάστημα εφαρμογών τους αποκλειστικά για την απόκτηση ψηφιακού περιεχομένου. Αποτρέπουν όλα τα άλλα καταστήματα εφαρμογών να ανταγωνίζονται μαζί τους σε υλικό που ανήκει σε ένα δισεκατομμύριο τελικούς χρήστες. Αυτή είναι η πρώτη ισοπαλία και εμποδίζει πλήρως όλους τους ανταγωνισμούς και τις δυνάμεις της αγοράς που θα διαμορφώσουν καλύτερα καταστήματα εφαρμογών και καλύτερες προσφορές για τους καταναλωτές.

    Σύμφωνα με τον Sweeney, η Apple χρησιμοποιεί το δίκαιο πλεονέκτημά της στο υλικό για να “κερδίσει ένα αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών και άλλων αγορών. Και αυτό σπάει όλες τις ανταγωνιστικές δυναμικές που διατήρησαν την τεχνολογική βιομηχανία υγιή στο παρελθόν.”

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.