Monday, May 20, 2024

Ο άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι είναι δημιουργός του Bitcoin εξετάζει μήνυση κατά της Apple

Η λευκή βίβλος του Bitcoin ανακαλύφθηκε πρόσφατα ότι είναι ενσωματωμένη σε πολλές εκδόσεις του macOS και τώρα ένα άτομο που ισχυρίζεται ότι είναι ο δημιουργός του Bitcoin κατηγορεί την Apple για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Μόλις πριν από δύο ημέρες, στις 5 Απριλίου, ένας χρήστης Mac ανακάλυψε στον υπολογιστή του το τεχνικό έγγραφο που περιγράφει το κρυπτονόμισμα Bitcoin καθώς και την τεχνολογία blockchain. Βρίσκεται σε κάθε σύγχρονο λειτουργικό σύστημα Mac πληκτρολογώντας μια εντολή στο Terminal.

Το έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε από το ψευδώνυμο-δημιουργό του blockchain Bitcoin Satoshi Nakamoto, γράφτηκε το 2008 για να ξεκινήσει ένα αποκεντρωμένο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών peer-to-peer που γνώρισε άνθηση τα τελευταία χρόνια.

Πρόσφατα, υποκινούμενος από ένα Tweet, κάποιος εμφανίστηκε υπονοώντας ότι η Apple παραβίασε τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων συμπεριλαμβάνοντας το έγγραφο PDF στο macOS, σύμφωνα με το Finbold. Ο άνδρας είναι ο Craig Wright, ο οποίος εμφανίζεται κατά καιρούς σε ειδήσεις για κρυπτονομίσματα.

Ο Wright ισχυρίζεται ότι είναι ο Satoshi Nakamoto από τότε που γράφτηκε ένα άρθρο γι ‘αυτόν το 2015. Η ταυτότητα του Satoshi Nakamoto παρέμεινε άγνωστη, αν και πολλοί προσπάθησαν να ταυτοποιήσουν το άτομο με αρκετούς να υποστηρίζουν πως ακόμη μπορούσε να είναι και ο ίδιος ο Steve Jobs.

Από τότε που το Wired έγραψε το άρθρο του το 2015 ανακηρύσσοντας τον Wright ως τον εφευρέτη του Bitcoin και έκτοτε αμφισβήτησε την υπόθεσή του, ο Wright έκτοτε βγήκε μπροστά, μηνύοντας οποιονδήποτε αρνήθηκε ότι εφηύρε το Bitcoin σύμφωνα με τον αγγλικό νόμο περί συκοφαντίας.

Αν και υποσχέθηκε το 2016 να αποδείξει τον ισχυρισμό του ως δημιουργός, δεν το έχει κάνει ακόμη. Συγκεκριμένα, απέτυχε να παράσχει απόδειξη ιδιοκτησίας της διεύθυνσης Bitcoin του Nakamoto – γνωστή ως διεύθυνση Genesis – με τρόπο που να ικανοποιεί τους ειδικούς.

Αν και ο Wright δεν έχει ακόμη καταθέσει επίσημη μήνυση κατά της Apple, είναι απίθανο να τα καταφέρει, καθώς πρέπει να παράσχει αδιάψευστα στοιχεία ότι είναι πράγματι ο δημιουργός του Bitcoin. Δεδομένης της φύσης του εγγράφου, δεν είναι επίσης σαφές εάν ισχύει κάποιος νόμος περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.