23.2 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Ο άνθρωπος που εξαπάτησε την Apple στην αντικατάσταση ψεύτικων iPhone με αυθεντικές συσκευές αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων καταδικάστηκε

    Ένας άνδρας έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 26 μηνών για τη συμμετοχή του σε συνωμοσία εξαπάτησης της Apple από περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια, εξαπατώντας την εταιρεία να αντικαταστήσει εκατοντάδες ψεύτικα iPhones με αυθεντικά μέσω του προγράμματος εγγύησης.

    Ο Haiteng Wu, 32 ετών, ένας Κινέζος μεταπτυχιακός μηχανικός που διαμένει στο McLean της Βιρτζίνια, μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2013 και εξασφάλισε νόμιμη απασχόληση, προτού ξεκινήσει το σχέδιο διάρκειας περίπου τρεισήμισι ετών για να εξαπατήσει την Apple.

    Στο πλαίσιο του σχεδίου, ο Wu και άλλοι συνωμότες έλαβαν πολλαπλά πακέτα που περιείχαν εκατοντάδες εκτός λειτουργίας, πλαστά iPhones από συνεργάτες στο Χονγκ Κονγκ. Τα τηλέφωνα περιείχαν πλαστούς αριθμούς IMEI και σειριακούς αριθμούς που αντιστοιχούσαν σε αυθεντικά iPhones με εγγύηση.

    Χρησιμοποιώντας ψεύτικα ονόματα, οι συνωμότες επέστρεψαν στη συνέχεια τα μη αυθεντικά τηλέφωνα στην Apple, υποστηρίζοντας ότι τα “iPhones” δεν λειτουργούσαν πλέον και θα πρέπει να αντικατασταθούν με εγγύηση. Η Apple αντικατέστησε τα ψεύτικα με αυθεντικά iPhones και ο Wu στη συνέχεια έστειλε πίσω τις συσκευές που αποκτήθηκαν με δόλιο τρόπο σε συνωμότες στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ.

    Συνολικά, ο Wu παραδέχθηκε ότι εξαπάτησε την Apple για σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια και σκόπευε να εξαπατήσει την εταιρεία για ακόμη περισσότερα χρήματα. Ο Wu και οι συνωμότες του συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2019 και έκτοτε ο Wu κρατείται μαζί με την γυναίκα του που ήταν και η ίδια συνεργός σε αυτή την απάτη.

    Ο Wu ομολόγησε την ενοχή του τον Μάιο του 2020 για μια κατηγορία συνωμοσίας για διάπραξη απάτης μέσω ταχυδρομείου. Την Τρίτη, ο δικαστής Emmet G. Sullivan καταδίκασε τον Wu στον χρόνο που είχε ήδη εκτίσει υπό κράτηση και τον διέταξε να πληρώσει 987.000 δολάρια ως αποζημίωση.

    Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.