22.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Ολλανδικό δικαστήριο ακυρώνει την πολιτική ανακατασκευασμένων συσκευών της Apple

    applerefurbishedgoodasnew

     

    Ολλανδικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα πως η Apple δεν μπορεί να παρέχει ανακατασκευασμένα προϊόντα. Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση η Apple και όσο ισχύει η εγγύηση ενός προϊόντος θα πρέπει να παρέχει στον πελάτη ακριβώς μια νέα συσκευή όπως σαν να την αγόραζε για πρώτη φορά ο καταναλωτής.

    Η Apple υποστήριξε από την πλευρά της πως αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούν τα ίδια στάνταρ και ελέγχους με τα εντελώς καινούργια και έτσι δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως μεταχειρισμένες συσκευές.

    Μια γυναίκα που τις προσφέρθηκε ένα τέτοιο iPad ως αντικατάσταση συσκευής και ενώ ήταν κανονικά στην εγγύηση κινήθηκε νομικά κατά της Apple.

    “To 2015 η γυναίκα αγόρασε ένα iPad Air 2 και αγόρασε και έξτρα εγγύηση μέσω του προγράμματος Apple Care. Μετά από 4 μήνες το tablet παρουσίασε προβλήματα στο WiFi του και ήταν ένα πρόβλημα που η Apple δεν μπόρεσε να επιδιορθώσει. Έτσι η εταιρεία έδωσε στην γυναίκα μια ανακατασκευασμένη συσκευή κάτι το οποίο την εξόργισε”

    Το δικαστήριο έκρινε πως η καταναλώτρια θα έπρεπε να πάρει μια εντελώς καινούργια συσκευή και πως η Apple θα πλήρωνε πρόστιμο €100 για κάθε μέρα που η γυναίκα έμενε χωρίς iPad.

    Να τονίσουμε πως αυτή είναι μια γενική πολιτική συσκευή της Apple για συσκευές εντός εγγύησης που φυσικά ισχύει και στην χώρα μας.

    Τι είναι μια ανακατασκευσμένη συσκευή – συσκευή αντικατάστασης της Apple;

    Ουσιαστικά πρόκειται για συσκευές που έχουν κατασκευαστεί από το μηδέν αλλά που για αυτή τους την κατασκευή μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί εξαρτήματα από άλλα μοντέλα που επέστρεψαν στην εταιρεία λόγω κάποιου σπασίματος, ελαττώματος κλπ. Οι ποιοτικοί έλεγχοι και τα διάφορα τεστ που περνάνε στο στάδιο παραγωγής τους είναι ακριβώς τα ίδια με τις αντίστοιχες εντελώς νέες συσκευές της αγοράς. Η Apple δεν πουλάει αυτές τις συσκευές εκ νέου στην αγορά και τις χρησιμοποιεί ως συσκευές αντικατάστασης μέσα στην εγγύηση.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles