23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Οι HomeKit συσκευές θα χρειάζονται το Apple TV για την χρησιμοποίηση του Siri Voice Control

    Apple-TV2

    Όταν η Apple ανακοίνωσε το HomeKit στο WWDC σχεδόν αμέσως ξεχάστηκε μέσα σε όλες τις άλλες προσθήκες και υπηρεσίες του iOS 8. Με την έναρξη όμως του CES την προηγούμενη εβδομάδα και τις ανακοινώσεις που έλαβαν χώρο το HomeKit άρχισε για ακόμη μια φορά να κερδίζει το ενδιαφέρον ειδικά μιας και πολλές εταιρείες παρουσιάσαν αυτοματισμούς για το σπίτι.

    Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλά για αυτή την νέα πλατφόρμα της Apple το The Verge διαπίστωσε πως αν και το κεντρικό χαρακτηριστικό της είναι το να κλείνεις και να ανοίγεις φώτα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές μέσω της Siri για να γίνει αυτό από απόσταση θα χρειάζεται η ύπαρξη ενός Apple TV. Το Αpple TV λοιπόν στο Homekit έχει τον ρόλο της γέφυρας επικοινωνίας του έξω κόσμου με την νέα πλατφόρμα της Apple.

    HomeKit-main

    H Αpple μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες ανακοινώσεις έχει προσθέσει κώδικα του HomeKit στο Apple TV με την τελευταία του αναβάθμιση και ο λόγος μάλλον είναι αυτός που περιγράφουμε παραπάνω. Επίσης ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός πως το Apple TV είναι απαραίτητο μόνο σε ότι έχει να κάνει με την ενσωμάτωση της Siri στο HomeKit. Για εντολές του χρήστη που δεν θα κάνουν χρήση της φωνητικής βοηθού της Apple – Siri η ύπαρξη ενός Apple TV δεν είναι αναγκαία.

    Η λογική αυτή της Apple έχει προβληματίσει αρκετούς και ακόμη το τοπίο είναι θολό για το τι έχει ως στόχο η εταιρεία με αυτές τις παραμετροποιήσεις.

    Να τονίσουμε επίσης πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά του Apple TV χρησιμοποιείται ως ένα hub υπηρεσιών της Apple για το σπίτι.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles