17.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Οι 9 καλύτερες συντομεύσεις iOS για να βελτιώσετε την εμπειρία σας στο iPhone

    Η εφαρμογή Συντομεύσεις στο iOS είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε πολλές διαφορετικές εργασίες και να εξοικονομήσετε χρόνο. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και μπορείτε να βρείτε πολλές κατηγορίες συντομεύσεων για περιήγηση στην εφαρμογή την ίδια.

    1. Fast Charge

    Είναι προφανές τι κάνει αυτό από το όνομα, έτσι δεν είναι; Αυτή η συντόμευση είναι σωτήρια όταν πρέπει να φορτίσετε το iPhone σας με ταχύτερο ρυθμό από το συνηθισμένο.

    Όχι, δεν έχει μαγικές δυνάμεις για να αυξήσει την ταχύτητα φόρτισης, αλλά απενεργοποιεί το Bluetooth και το Wi-Fi, μειώνει τη φωτεινότητά σας στο μηδέν και ενεργοποιεί ταυτόχρονα τη λειτουργία πτήσης και τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

    Όλα αυτά ενισχύουν συλλογικά την ταχύτητα θέτοντας το iPhone σας σε κατάσταση πρακτικά ύπνου. Απλώς πατήστε στη συντόμευση και επιλέξτε Ναι από το αναδυόμενο παράθυρο Απενεργοποίηση υπηρεσιών για να εκτελέσετε τη γρήγορη φόρτιση.

    Λήψη: Fast Charge 

    2. Intelligent Power

    Ας υποθέσουμε ότι δεν καταφέρατε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση Fast Charge για να φορτίσετε γρήγορα το iPhone σας και τώρα έχετε εξαντλήσει την μπαταρία. Εδώ μπαίνει το Intelligent Power, καθώς σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε την μπαταρία σας με μια φανταστική λειτουργία “Λειτουργία Ultra Low Power”.

    Από προεπιλογή, η ενεργοποίηση αυτής της συντόμευσης σημαίνει ότι το iPhone θα ενεργοποιήσει τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας εάν η μπαταρία είναι μικρότερη από 25% και θα μεταβεί στη λειτουργία Ultra Low Power κάτω από 5%, όπου μπορείτε να πραγματοποιείτε μόνο τηλεφωνικές κλήσεις και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Διαδίκτυο. Μειώνει επίσης τη φωτεινότητα στο μηδέν και απενεργοποιεί το Bluetooth, το Wi-Fi και τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

    Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε το ποσοστό μπαταρίας κάτω από το οποίο θέλετε να ενεργοποιείται η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης και εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης όταν ρυθμίζετε τη συντόμευση. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τις τιμές αργότερα.

    Λήψη: Intelligent Power

    3. Play Favorites

    Λάτρεις της μουσικής, αυτό είναι για εσάς. Το Play Favorites είναι μια συντόμευση που ανακατεύει και αναπαράγει τα αγαπημένα σας τραγούδια από το Apple Music. Κατεβάστε αυτήν τη συντόμευση και δεν θα χρειαστεί να καθίσετε και να επιλέξετε ένα τραγούδι προτού ξεκινήσετε να οδηγείτε πια το αυτοκίνητό σας.

    Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καθίσετε αναπαυτικά, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την αγαπημένη σας μουσική. Μπορείτε ακόμη και να επεξεργαστείτε τη συντόμευση για αναπαραγωγή άλλης λίστας αναπαραγωγής.

    Λήψη: Play Favorites 

    4. Water Eject

    Τα πιο πρόσφατα iPhone είναι όλα αδιάβροχα, επομένως πιθανότατα τα έχετε πάρει στο ντους ή ενώ κολυμπάτε για κάποια φωτογραφία στο νερό δεν είναι κάτι παράλογο. Ωστόσο, το νερό μπορεί να εισέλθει στη θύρα φόρτισης και στα ηχεία της συσκευής σας, αλλά αυτή η συντόμευση θα το αφαιρέσει για εσάς.

    Μόλις εκτελέσετε το Water Eject, θα δείτε την πλαϊνή γραμμή έντασης στην αριστερή πλευρά της οθόνης σας. Η ένταση θα είναι στο 100% ενώ το iPhone σας δονείται. Θα ακούσετε ένα κουδούνι μόλις τελειώσει, το οποίο συνήθως διαρκεί λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί. Τώρα έχετε ένα στεγνό τηλέφωνο χωρίς υγρά χωρίς όλη την ανησυχία και την ταλαιπωρία να προσπαθήσετε να το στεγνώσετε.

    Λήψη: Water Eject 

    5. Convert Photos to GIF

    Ορισμένες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Discord, σας επιτρέπουν να ορίσετε ένα κινούμενο GIF ως εικόνα προφίλ. Και με τη Μετατροπή φωτογραφιών σε GIF, μπορείτε να επιλέξετε πολλές φωτογραφίες και βίντεο από την εφαρμογή Φωτογραφίες και να τα μετατρέψετε σε κινούμενο GIF για χρήση οπουδήποτε.

    Αυτή είναι μια τέλεια συντόμευση για να δημιουργήσετε διασκεδαστικό, εύκολο περιεχόμενο για να δημοσιεύσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και να γελάσετε με όλους τους φίλους σας σε μια ομαδική συνομιλία. Θυμηθείτε ότι πατώντας Τέλος δεν θα αποθηκευτεί το GIF σας, επομένως κάντε το μη αυτόματα χρησιμοποιώντας το εικονίδιο Κοινή χρήση στο κάτω μέρος.

    Λήψη: Convert Photos to GIF 

    6. Do Not Disturb Timer

    Η λειτουργία Do Not Disturb (ή Focus) είναι πιθανώς μια από τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες μεταξύ των χρηστών iOS, καθώς τη χρησιμοποιούμε συχνά για να σιωπήσουμε ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις. Ωστόσο, είναι επίσης σύνηθες να το ενεργοποιούμε και μετά να ξεχνάμε να το απενεργοποιούμε αργότερα.

    Παρόλο που μπορούμε να προγραμματίσουμε και να ενεργοποιήσουμε το Do Not Disturb στις Ρυθμίσεις του iPhone μας, είναι πιο βολικό να το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα συνεπές χρονοδιάγραμμα. Εάν υπάρχει μια γρήγορη, εφάπαξ κατάσταση όπου θέλετε να εστιάσετε για μια ώρα, αρκεί ένα μόνο πάτημα για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη συντόμευση.

    Λήψη: Do Not Disturb Timer 

    7. Make PDF

    Τα αρχεία PDF είναι απλά, βολικά, επαγγελματικά, μεταφέρονται εύκολα από τη μια συσκευή στην άλλη και δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο αποθήκευσης. Έτσι, είναι λογικό γιατί οι περισσότεροι από εμάς προτιμούν συχνά αυτή τη μορφή.

    Το Make PDF είναι μια συντόμευση που σας επιτρέπει να μετατρέψετε σχεδόν οτιδήποτε σε PDF. Μια εικόνα από την εφαρμογή Φωτογραφίες, μια σημείωση από την εφαρμογή Σημειώσεις, ακόμη και μια ιστοσελίδα από το Safari.

    Μόλις το προσθέσετε στις Συντομεύσεις σας, ανοίξτε ό,τι θέλετε να μετατρέψετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο Κοινή χρήση και επιλέξτε Δημιουργία PDF από τη λίστα επιλογών. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο σήμανσης για να το επεξεργαστείτε πριν το αποθηκεύσετε ή στείλετε σε οποιονδήποτε άλλο.

    Λήψη: Make PDF

    8. Remove Background From Portrait 

    Έχετε ένα όμορφο πορτρέτο του εαυτού σας με άσχημο φόντο; Μην ανησυχείς. Δεν χρειάζεται να ανοίξετε δύσκολες εφαρμογές Photoshop για να προσπαθήσετε να επεξεργαστείτε τη φωτογραφία, καθώς αυτή η συντόμευση σάς επιτρέπει να αφαιρέσετε το φόντο από ένα πορτρέτο στη συσκευή σας με μερικά αγγίγματα.

    Λήψη: Remove Background from Portrait 

    9. Clean Up Screenshots

    Είναι αναπόφευκτο να έχετε αρκετά στιγμιότυπα οθόνης και η εκκαθάριση τους είναι μια πραγματική ταλαιπωρία. Επομένως, εάν θέλετε να οργανώσετε τις Φωτογραφίες σας ή να εκκαθαρίσετε κάποιο χώρο αποθήκευσης, χρησιμοποιήστε αυτήν τη συντόμευση για να αποσυμφορήσετε όλα τα στιγμιότυπα οθόνης από το iPhone σας.

    Λήψη: Clean Up Screenshots 

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.