22.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Οι αναλυτές υπολογίζουν πως η Apple θα πουλήσει το 2 δις iPhone της το 2020 ή το 2021

    Στις 9 Ιανουαρίου του 2007 ο Steve Jobs ανακοίνωσε το πρώτο iPhone στο Macworld συνέδριο. Η εικονική πλέον αυτή συσκευή πούλησε 6.1 εκατομμύρια μέσα σε 5 τρίμηνα. 13 χρόνια μετά και η Apple υπολογίζεται πως θα πουλήσει το 2 δις iPhone της μέσα στο τρέχον έτος.

    Σύμφωνα με αναλυτές που παρουσίασαν τις εκθέσεις τους στο Bloomberg αυτή την εβδομάδα η Apple είναι κοντά στο να πουλήσει περί τα 195 εκατομμύρια iPhones το 2020 μια αύξηση από τα 186 εκατομμύρια iPhones που πούλησε πέρυσι και έτσι ο συνολικός αριθμός iPhones που θα έχουν πουληθεί θα πλησιάσει τα 1.9 δις.

    Ο Tim Cook είχε αναφέρει πίσω το 2018 πως η Apple ήταν κοντά στο να πουλήσει την 2 δις iOS συσκευή της. Σημείωση ότι ανέφερε iOS συσκευή και όχι iPhone και έτσι σε εκείνο τον υπολογισμό που είχε κάνει συμπεριέλαβε και τα iPads αλλά και τα iPod Touches.

    H Apple πούλησε το 1 δις iPhone της στις 26 Ιουλίου του 2016.

    Το Bloomberg αναφέρει:

    “Σε σύγκριση με τις πρώτες μέρες οι πωλήσεις των iPhones έχουν αναπτυχθεί το ίδιο και το μοντέλο της αγοράς τους και μάλιστα πολύ σημαντικά. Η παγκόσμια αγορά smartphones έχει συρρικνωθεί. Αν και η Apple ακόμη βασίζεται στις πωλήσεις των νέων συσκευών της αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι πως το επιχειρηματικό της μοντέλο που είναι πολύ δεμένο με το οικοσύστημα γύρω από το iPhone”

    Αν και οι πωλήσεις του iPhone σημειώνουν πτώση η ενεργή βάση της Apple με χρήστες iPhone έφτασε στο μέγιστο της στο τέλος Δεκεμβρίου του 2019 όταν και η εταιρεία ανέφερε πως έχει 900 εκατομμύρια ενεργές iPhone συσκευές και 1.4 ενεργές συσκευές στο σύνολο τους.

    Αυτό μας δείχνει δύο πράγματα.

    Πρώτον πως οι χρήστες συνεχίζουν να κρατούν τα iPhones τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εξαιτίας και τον υψηλών τιμολογήσεων για κάθε νέα συσκευή και εξαιτίας του γεγονότος πως οι επεξεργαστές τους και οι αναβαθμίσεις της Apple τους δίνουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

    Δεύτερον οι χρήστες αυξάνουν τον αριθμό των εγγραφών σε υπηρεσίες της Apple και μάλιστα σε καθημερινή βάση.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles