18.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    [Οδηγός] Διατήρηση των εφαρμογών σας στο dock του OS X

    Keep-In-Dock-Tutorial

    Τρέχοντας μία εφαρμογή από το Launchpad ή από το φάκελο εφαρμογών του OS X, τότε η εφαρμογή θα εμφανιστεί και στο dock του OS X. Ωστόσο, κλείνοντας την εφαρμογή αυτή τότε θα εξαφανίστει από το dock σε περίπτωση που δεν έχετε κάνει pin την συγκεκριμένη εφαρμογή. Αυτό βέβαια είναι κάτι επιθυμητό για εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούμε συχνά, αλλά όχι για εκείνες που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Επομένως, θα ήταν πιο έυκολο αν αυτές τις εφαρμογές τις είχαμε στο dock και τις τρέχαμε κατευθείαν χωρίς να ψάχνουμε ώρες.

    Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να κρατήσετε τις εφαρμογές στο dock σας. O πρώτος τρόπος είναι να πατήσετε δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο της εφαρμογής το οποίο θα βρίσκεται πάνω στο dock, στην συνέχεια να πατήσετε το Options και στην συνέχεια να πατήσετε στο Keep in Dock. Εφόσον το κάνετε, η εφαρμογή θα παραμείνει μόνιμα στο dock.

    Ο δεύτερος τρόπος για να τοποθετήσετε μια εφαρμογή στο dock είναι να την μετακινήσετε σε κάποιο άλλο σημείο πάνω στο dock. Μετακινώντας κάποια εφαρμογή πάνω στο dock το OS X καταλαβαίνει πως θέλετε να τοποθετήσετε την εφαρμογή στο dock, αλλιώς δεν θα σας ένοιαζε και τόσο να μετακινήσετε την εφαρμογή πάνω στο dock. Επομένως όταν μετακινείτε κάποια εφαρμογή πάνω στο dock του OS X τότε η επιλογή Keep in Dock ενεργοποιείται αυτόματα.

    Σε περίπτωση που θέλετε να αφαιρέσετε κάποια εφαρμογή από το dock, απλά κάνετε δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο της εφαρμογής και στην στην καρτέλα Options και αποεπιλέξτε το Keep in Dock. Στην συνέχεια, εφόσον κλείσετε την εφαρμογή, τότε εκείνη θα εξαφανιστεί από το dock. Επίσης, μπορείτε απλά να σύρετε την εφαρμογή εκτός του dock για να εξαφανιστεί, ή απλά να κάνετε δεξί κλικ και στην καρτέλα Options να επιλέξετε το Remove From Dock σε περίπτωση που η εφαρμογή δεν χρησιμοποιείται.

    Σίγουρα, μια τέτοια διαδικασία να την γνωρίζουν πολλοί χρήστες Mac αλλά σύμφωνα με τα τελευτάια δεδομένα της οικονομικής χρονιάς της Apple, υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι χρήστες οι οποίοι δυσκολεύονται να καταλάβουν πως γίνεται μια τέτοια διαδικασία, οπότε θα ήταν χρήσιμο για εκείνους.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles