19.1 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    [Οδηγός] Αργή ανταπόκριση στο άνοιγμα φακέλων & στους πίνακες Open/Save [Yosemite]

    Με την εγκατάσταση του OS X 10.10.3 update ενδέχεται να προκύψουν καθυστερήσεις στην λειτουργία του μηχανήματος και συγκεκριμένα κατά το άνοιγμα φακέλων στον Finder ή κατά ατό άνοιγμα ή κλείσιμο αρχείων.

    Το θέμα προκαλείται λοιπόν από αλλοίωση της CloudKit database όπου το cloudd daemon στην προσπάθεια του να την διαβάσει κρασάρει επανειλημμένα / επανεκκινείται από το launchd.

    Για αντιμετώπιση του θέματος υπάρχουν οι πιο κάτω αξιόπιστες λύσεις. Όμως όποια και να επιλέξετε, συνιστάται να μεριμνήσετε πρωτύτερα για ένα Time Machinebackup.

    α. Μέσω του Finder·

    Click το Desktop ώστε να έρθει στο προσκήνιο ο Finder, ενώ στο παράθυρο που θα προκύψει paste την εντολή και click Go.

    ~/Library/Caches/CloudKit/

    Στο παράθυρο CloudKit που θα αναδυθεί, με πατημένο το πλήκτρο cmd σύρετε στο Desktop τα τρία αρχεία σε κίτρινο χρώμα, ενώ αφήνετε ανοιχτό το παράθυρο.  ▹ Restart, τα αρχεία θα ανά-δημιουργηθούν και το θέμα θα πρέπει να έχει εκλείψει. Κλείνετε το παράθυρο και σύρετε τα τρία αρχεία από το Desktop στον κάδο.

    β. Μέσω του Terminal command·

    rm ~/Library/Caches/CloudKit/CloudKitMetadata*

    Περιμένετε για λίγο ώστε να κλείσει και να επανεκκινήσει το cloudd και το θέμα θα πρέπει να έχει εκλείψει.

    πηγή : macnotes.gr

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles