13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    [Οδηγός]|Πως να χρησιμοποιήσετε τα Emoji στα OS X Yosemite

    Έχετε πρόβλημα στο να εντοπίσετε πως θα χρησιμοποιήσετε τα Emoji στο OS X Yosemite του Mac υπολογιστή σας? Σε αυτόν τον οδηγό σας δείχνουμε έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να έχετε πρόσβαση σε όλα τα emoji.

    H χρήση των emoticons εδώ και καιρό χρησιμοποιείται για την εκδήλωση κάποιων εκφράσεων μας, ιδεών αλλά και σκέψεων πολλές φορές, ενώ η επανάσταση τους έγινε μέσω των κινητών συσκευών και κυρίως του iPhone και άλλως φορητών συσκευών της αγοράς. Με δυο tap στο iOS μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα emoji. Αλλά τι γίνεται αν θέλετε να έχετε πρόσβαση στα emoji του Mac σας? Για αυτό είμαστε εδώ, να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε πρόσβαση.

    Κατά κάποιο τρόπο, τα emoji έγιναν πιο γνωστά από χρήστες της Ιαπωνίας που τα χρησιμοποιούσαν αρκετά συχνά στις μεταξύ τους συνομιλίες. Ήταν αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την εκδήλωση εκφράσεων του προσώπου μας, για την περιγραφή ενός αντικειμένου ή και άλλων πραγμάτων.

    Ωστόσο, δεν είναι αρκετά ξεκάθαρο το πως θα έχετε πρόσβαση στα Emoji μέσω του Mac, για αυτό σας παρέχουμε τα παρακάτω βήματα. Ο οδηγός αυτό λειτουργεί για τα OS X 10.9 Mavericks ή OS X 10.10 Yosemite.

    Για την χρησιμοποίηση των Emoji στο Mac ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

    1. Τοποθετήστε τον κέρσορα στο σημείο που θέλετε να προσθέσετε κάποιο emoji, ας πούμε για παράδειγμα στην ενημέρωση κατάστασης του Facebook
    2. Πατήστε τα εξής κουμπιά με την σειρά Command+Control+Space Bar (Cmd+Ctrl+Space)
    3. Με αυτό τον τρόπο θα ανοίξει το παράθυρο με τα emoji
    4. Πατήστε στην εικονίδιο Emoji το οποίο βρίσκεται δεξιά από το πεδίο αναζήτησης
    5. Τα emoji χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες όπως: People, Nature, Food & Drink, Celebration, Activity, Travel & Places, and Objects & Symbols.
    6. Πατήστε πάνω στο emoji που θέλετε να εισάγετε και εκείνο θα προστεθεί εκεί όπου είχατε τοποθετήσει τον κέρσορα
    7. Μόλις τελειώσετε, κλείστε το παράθυρο με τα emoji
    8. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε το emoji που ψάχνετε τότε μπορείτε να το κάνετε αναζήτηση μέσω του Search
    9. Σε περίπτωση που δεν θυμάστε την συντόμευση του πληκτρολογίου, τότε μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα emoji μέσω του Menu Bar ==> Edit ==> Emoji & Symbols

    characters-palette

     

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles