17.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    [Οδηγός]|Πως να προσθέσετε ή να αλλάξετε τον log in password στο Mac σας;

    Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει στο παρελθόν είναι πολύ σημαντικό να αλλάζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον κωδικό πρόσβασης μας στον υπολογιστή μας, καθώς αποτελεί ένα από τα βασικά επίπεδα ασφαλείας που θα πρέπει να έχουμε.

    how-to-password-hero

    Αν έχει περάσει καιρός από τότε που έχετε αλλάξει τον κωδικό σας στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνετε. Παράλληλα, αν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας σε κάποιο δημόσιο δίκτυο ή ακόμα και στην δουλειά σας, τότε είναι απαραίτητα να αλλάζετε αρκετά συχνά τον κωδικό σας, προκειμένου να βρίσκεστε πάντα ένα βήμα μπροστά από εκείνους που θέλουν να βλάψουν τον υπολογιστή σας ή ακόμη και τα αρχεία σας.

    Επίσης, μην ξεχνάτε πως ο κωδικός του υπολογιστή σας θα πρέπει να είναι διαφορετικός από τον κωδικό που χρησιμοποιείτε για το Apple ID και το email σας, καθώς επίσης και από οποιονδήποτε άλλο κωδικό. Θα πρέπει να είναι ένας μοναδικός κωδικός, με τον οποίο θα έχετε πρόσβαση μόνο στον Mac υπολογιστή σας.

    Γενικά, είναι καλό να έχετε διαφορετικό κωδικό για τις υπηρεσίες και τους υπολογιστές που χρησιμοποιείτε. Έτσι, ακόμη και αν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στον Mac σας, δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε οποιονδήποτε άλλο λογαριασμό σας ή υπηρεσία με τον ίδιο κωδικό, αποφεύγοντας έτσι κάποιο μεγαλύτερο κακό που μπορεί να προκληθεί από οποιαδήποτε ηλεκτρονική επίθεση.

    Από την άλλη, είναι εξίσου σημαντικό να χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς και γενικά κωδικούς τους οποίους δεν θα μπορεί εύκολα να προβλέψει κάποιος. Μείνετε μακρυά από την χρήση ονομάτων δικών σας ανθρώπων και γενικά αποφύγετε κωδικούς όπως το “password123”. Και αν χρειάζεστε βοήθεια για την διαχείριση των κωδικών σας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια εφαρμογή όπως το 1Password.

    Στον παρακάτω οδηγό, σας παραθέτουμε εικόνες οι οποίες θα σας καθοδηγήσουν να αλλάξετε τον κωδικό σας βήμα-βήμα.

    Πως να προσθέσετε ή να αλλάξετε τον κωδικό σας στο Mac υπολογιστή σας;

    1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις Συστήματος (System Preferences)
    2. Κάνετε κλικ στο Χρήστες και Ομάδες (Users & Groups)
      how-to-password-1
    3. Κάνετε κλικ στο κουμπί Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασης… (Change Password…)
    4. Το OS X θα σας δώσει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης που έχετε στο iCloud, το οποίο είναι μια καλή επιλογή, ωστόσο πάλι φέρει κάποιο ρίσκο, καθώς αν αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στον iCloud λογαριασμό σας, τότε θα αποκτήσει αυτόματα και πρόσβαση στον υπολογιστή Mac σας.
      how-to-password-2
    5. Πληκτρολογήστε τον παλιό κωδικό πρόσβασής σας και στην συνέχει πατήστε το κουμπί Tab στο πληκτρολόγιό σας
    6. Στην συνέχεια πληκτρολογήστε το νέο σας κωδικό. Αν χρειάζεστε βοήθεια για τον νέο κωδικό, τότε πατήστε στο κλειδί που εμφανίζεται στο συγκεκριμένο πεδίο. To OS X Password Assistant θα σας βοηθήσει να κάνετε generate καινούριο κωδικό πρόσβασης. Πατήστε ξανά το πλήκτρο Tab στο πληκτρολόγιό σας
    7. Επιβεβαιώστε τον νέο σας κωδικό πληκτρολογώντας τον πάλι και στην συνέχεια πατήστε το πλήκτρο Tab στο πληκτρολόγιό σας
    8. Αν θέλετε να εισάγετε κάποιο hint για τον νέο σας κωδικό, τότε μπορείτε να το κάνετε στο τελευταίο πεδίο. Τέλος, πατήστε το κουμπί Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασης (Change Password) για να αποθηκεύσετε τον νέο σας κωδικό
      how-to-password-3
    9. Κλείστε το παράθυρο  Χρήστες και Ομάδες (Users & Groups)

    Σχολιασμός στο φόρουμ

     

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles