19.1 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    [Οδηγός]|Πως να κάνετε downgrade από το iOS 9 στο iOS 8.4;

    ios-84-update-mockup

    Εαν μετά από εγκατάσταση του iOS 9 στην συσκευή σας αποφασίσατε πως αυτή η δοκιμαστική έκδοση δεν είναι κατάλληλη ακόμη για την συσκευή σας, τότε μπορείτε εύκολα να κάνετε downgrade στο iOS 8.4.

    Προς το παρόν, το iOS 9 είναι διαθέσιμο για τους developers και τους public testers, προκειμένου να δοκιμάσουν το επόμενης γενιάς λογισμικό για τα iPhone και τα iPad. Αλλά η συγκεκριμένη έκδοση, μπορεί προς το παρόν να μην είναι κατάλληλη για την συσκευή σας ακόμη, τουλάχιστον μέχρι η Apple να κυκλοφορήσει την τελική έκδοση του iOS 9. Εαν έχετε κατεβάσει την public beta του iOS 9 αλλά αποφασίσατε να γυρίσετε πάλι στην έκδοση iOS 8.4, τότε μπορείτε εύκολα να το πραγματοποιήσετε. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι το iTunes για Mac ή για Windows PC και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

     

    Πως να βάλετε το iPhone και το iPad σε recovery mode;

    Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο κουμπί το οποίο θα σας βοηθήσει να γυρίσετε με ένα tap στην έκδοση iOS 8.4. Ξεκινώντας, αρχικά, θα πρέπει να βάλετε της συσκευή σας iPhone, iPad ή iPod σε recovery mode. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει το iTunes.

    1. Απενεργοποιείτε το iPhone ή το iPad (κρατάτε πατημένο το Sleep/Wake κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το Slide to power off, και στην συνέχεια κάνετε Slide για να απενεργοποιηθεί η συσκευή σας)
    2. Συνδέστε το USB Lighting Cable στον υπολογιστή σας
    3. Κρατήστε πατημένο παρατεταμένα το Home Button στο iPhone ή το iPad
    4. Συνδέστε το USB Lighting Cable στο iPhone ή το iPad
    5. Συνεχίστε να κρατάτε πατημένο το Home Button μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη η επιγραφή connect to iTunes

    revert-ios-84-recovery-mode-screens

     

    Εαν για κάποιο λόγο η συσκευή σας δεν μπορεί να εισέλθει σε recovery mode, τότε μπορείτε να βάλετε την συσκευή σας σε DFU mode. Το DFU mode είναι λίγο πιο δύσκολο να γίνει, αλλά σίγουρα με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να κάνετε restore εάν δεν δουλέψει οποιαδήποτε άλλη μέθοδος.

     

    Πως να κάνετε downgrade στο iOS 8.4 στο iPhone ή το iPad

    Εαν το iTunes στο Mac ή το Windows PC δεν ανοίξει αυτόματα, τότε μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή χειροκίνητα. Το iTunes θα εντοπίσει την συσκευή σας η οποία είναι σε recovery mode και θα σας ρωτήσει τι θέλετε να κάνετε.

    1. Κάνετε κλικ στο κουμπί Restore στο popup παράθυρο που θα εμφανιστεί
    2. Κάνετε κλικ στο Restore and Update για να επιβεβαιώσετε την διαδικασία
    3. Κάνετε κλικ στο κουμπί Next στο παράθυρο αναβάθμισης του iOS 8.4
    4. Κάνετε κλικ στο Agree για να αποδεχτείτε τους όρους και τις προυποθέσεις και να ξεκινήσει το iTunes να κατεβάζει το iOS 8.4

    revert-ios-84-itunes-update-screens-1 revert-ios-84-itunes-update-screens-2

     

    Σε περίπτωση που η συσκευή σας κάνει reboot στην έκδοση iOS 9 πριν από το κατέβασμα της έκδοσης iOS 8.4, τότε απλά επαναλάβετε τα βήματα που σας παραθέσαμε παραπάνω για να επαναφέρετε την συσκευή σας σε Recovery Mode. Μόλις η λήψη της έκδοσης iOS 8.4 ολοκληρωθεί, τότε το iTunes θα κάνει το restore στο iPhone, iPad ή iPod.

     

    Πως να επαναφέρετε κάποιο αποθηκευμένο backup της έκδοσης iOS 8.4 στο iPhone ή το iPad;

    Εφόσον το restore της συσκευής σας ολοκληρωθεί, τότε θα έχει περάσει ένα καθαρό αντίγραφο της έκδοσης iOS 8.4. Για να επαναφέρετε τα δεδομένα σας, θα χρειαστεί να τα επαναφέρετε από κάποιο προηγούμενο backup αρχείο που έχετε αποθηκεύσει. Εαν είχατε χρησιμοποιήσει το iOS 9 για περισσότερο από μία ημέρα, τότε το backup που θα έχετε στο iCloud ή στο iTunes, θα είναι backup της έκδοσης iOS 9 και δεν θα μπορείτε να επαναφέρετε το συγκεκριμένο αρχείο. Εδώ θα φανεί χρήσιμο το αρχείο backup που είχατε κρατήσει από την έκδοση iOS 8.4.

    1. Επιλέξτε το Restore from this backup από το iTunes
    2. Επιλέξτε το αποθηκευμένο backup αρχείο το οποίο είχατε κάνει πριν την εγκατάσταση της δοκιμαστικής έκδοσης iOS 9

    Όταν το restore ολοκληρωθεί, το iPhone ή το iPad σας θα έχει επαναφερθεί στην κατάσταση που ήταν, πριν εγκαταστήσετε την δοκιμαστική έκδοση iOS 9. Εάν κάνατε κάποιες σημαντικές αλλαγές πριν αποθηκεύσετε το τελευταίο backup και αυτές δεν εμφανιστούν μετά το restore, τότε θα πρέπει να τις ξανακάνετε εκ νέου.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles