19.3 C
Athens
Wednesday, May 8, 2024
More

    [Οδηγός]|Πως να επιλέξετε το startup disk για το Mac σας;

    hdd

    Αν έχετε αρκετά partition στον Mac υπολογιστή σας, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση που θέλετε να περάσετε το OS X El Capitan για να κάνετε κάποιο τεστ στο νέο λογισμικό, τότε καλό είναι να γνωρίζετε πως θα διαχειριστείτε τα διάφορα partition και τα startup disks του υπολογιστή σας.

    Ο startup disk είναι εκείνος ο δίσκος από τον οποίο ο Mac υπολογιστής σας κάνει boot κάθε φορά που κάνετε restart τον υπολογιστή σας. Μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση του δίσκου για να κάνει μόνιμο boot από έναν συγκεκριμένο δίσκο ή να αλλάζετε σε συχνή χρονική βάση το startup disk για διάφορες περιπτώσεις.

    Σε αυτό τον οδηγό θα σας παρουσιάσουμε πως θα θέσετε τον startup δίσκο, από τον οποίο θα κάνει boot ο υπολογιστής σας, καθώς και το πως θα αλλάξετε το startup disk κάνοντας reboot τον υπολογιστή σας.

    Πως να επιλέξετε έναν μόνιμο startup disk για το Mac υπολογιστή σας;

    1. Ανοίξτε τα System Preferences
    2. Κάνετε κλικ στο εικονίδιο Startup Disk
    3. Κάνετε κλικ στον δίσκο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως μόνιμο startup disk για το Mac υπολογιστή σας

    Με αυτά τα βήματα, κάθε φορά που θα κάνετε boot τον υπολογιστή σας, τότε το Mac θα κάνει πάντα boot από τον επιλεγμένο δίσκο. Μπορείτε την συγκεκριμένη ρύθμιση να την αλλάξετε οποιαδήποτε στιγμή θέλετε.

    Πως να αλλάξετε τον startup disk του Mac υπολογιστή σας;

    1. Κάνετε επανεκκίνηση τον Mac υπολογιστή σας και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Option (⌥) στο πληκτρολόγιό σας, προκειμένου να ξεκινήσει ο Startup Manager
    2. Από τον Startup Manager, κάνετε κλικ στον δίσκο από τον οποίο θέλετε να κάνετε boot

    Αυτά είναι τα βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσετε για να επιλέξετε κάποιον startup disk. Προτείνουμε να επιλέξετε το Startup Disk μέσα από τα System Preferences, εαν σκοπεύετε να επιλέξετε κάποιον συγκεκριμένο δίσκο ως μόνιμο, από τον οποίο θα γίνεται το boot.

    Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα βίντεο στο οποίο σας δείχνουμε την διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles