21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    [Οδηγός]|Πώς να επιδιορθώσετε τα σφάλματα στο iCloud Music Library, iTunes Match και Apple Music;

    apple-music-not-working-hero

    To iTunes Match και το Apple Music σας επιτρέπουν να συγχρονίσετε την μουσική σας με το iCloud Music Library, από όπου μπορείτε να κάνετε stream και να κατεβάσετε την μουσική σας από οποιοδήποτε iPhone, iPad, Mac ή Apple TV, χωρίς να χρειάζεται η μουσική αυτή να καταλαμβάνει κάποιο συγκεκριμένο χώρο στον σκληρό σας δίσκο.

    Παρά το ότι και οι δύο υπηρεσίες είναι αρκετά βολικές όταν λειτουργούν παράλληλα, ωστόσο δεν λείπουν τα διάφορα σφάλματα που μπορεί να συναντήσει κανείς όταν τις χρησιμοποιεί. Αν έχετε παρατηρήσει κάποια κολλήματα κατά την διάρκεια συγχρονισμού ή αν η μουσική σας δεν εμφανίζεται σε κάποια από τις συσκευές σας, τότε ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό προκειμένου να λύσετε αυτά τα προβλήματα.

    1. Ελέγξτε το service status της υπηρεσίας iCloud

    icloud-system-status-screenshot

     

    Ορισμένες φορές η Apple κάνει κάποιες αναβαθμίσεις ρουτίνας σε συγκεκριμένες υπηρεσίες iCloud. Αν η διαδικασία συγχρονισμού με το iCloud Music Library σας δίνει συνεχώς το σφάλμα “Sending information to Apple”, τότε το πιο πιθανό είναι κάποια υπηρεσία της Apple να αναβαθμίζεται. Πριν κάνετε log in, log out ή πριν δοκιμάσετε οποιοδήποτε εργαλείο για troubleshooting, μεταβείτε πρώτα στην σελίδα Services, Stores and iCloud system status για να ελέγξετε πως όλες οι υπηρεσίες της Apple είναι διαθέσιμες.

    Αν το κουτάκι δίπλα από το Apple Music, iTunes Match και iTunes στο iCloud είναι πράσινα και συνεχίζετε να έχετε τα ίδια προβλήματα με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, τότε δοκιμάστε τα παρακάτω βήματα. Αν το κουτάκι δίπλα από τις υπηρεσίες αυτές έχει χρώμα κίτρινο ή κόκκινο, τότε το πιο πιθανό είναι πως η Apple κάνει κάποια αναβάθμιση και θα πρέπει να προσπαθήσετε πάλι αργότερα.

     

    2. Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε την επιλογή iCloud Music Library σε όλες τις iOS συσκευές σας

    Αν έχετε προβλήματα με την μη εμφάνιση του iTunes Match ή αν κάποια από τα κομμάτια σας δεν εμφανίζονται στην συσκευή σας, τότε απενεργοποιώντας και ενεργοποιώντας πάλι την επιλογή iCloud Music Library στις ρυθμίσεις της συσκευής σας, μπορεί να σας λύσει το πρόβλημα.

    1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις της συσκευής σας και μεταβείτε στην καρτέλα Μουσική
    2. Απενεργοποιήστε τον διακόπτη iCloud Music Library
    3. Ενεργοποιήστε πάλι τον διακόπτη iCloud Music Library και μόλις σας ζητηθεί, πατήστε το Enable
    4. Ανοίξτε την εφαρμογή της Μουσικής

    apple-music-enable-itunes-match-ios-step1

     

    Αν ακόμη δεν μπορείτε να δείτε την μουσική την οποία έχετε συγχρονίσει, τότε μάλλον θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το iTunes. Συνεχίστε να διαβάζετε τον συγκεκριμένο οδηγό και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επιλύσετε το πρόβλημά σας.

     

    3. Κάνετε Update στην iCloud Music Library μέσα από το iTunes

    Παρά το γεγονός πως το iCloud θα πρέπει να ανανεώνεται αυτόματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου αυτό δεν συμβαίνει για κάποιους λόγους. Πριν δοκιμάσετε το οτιδήποτε μέσα από το iTunes, προσπαθήστε να κάνετε update στην iCloud Music Library χειροκίνητα.

    1. Στο iTunes, μεταβείτε στο File > Library > Update iCloud Music Library
    2. Ένα παράθυρο διαλόγου θα εμφανιστεί στην πάνω δεξιά γωνία, το οποίο θα ψάξει για την iCloud Music Library
    3. Όποια τραγούδια εμφανίσουν την επιγραφή “Waiting” τότε θα αρχίσουν να μεταφορτώνονται ή να συγχρονίζονται με το iTunes ή τον κατάλογο του Apple Music

    apple-music-update-icloud-library-step1

     

     

    4. Απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε πάλι την iCloud Music Library στο iTunes

    Αν θέλετε να κάνετε εκ νέου συγχρονισμό του iCloud Music Library, τότε μπορείτε εύκολα να το κάνετε απενεργοποιώντας και ενεργοποιώντας πάλι την μουσική βιβλιοθήκη. Αυτό το βήμα προτείνεται για εκείνους τους χρήστες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν κολλήματα ή σφάλαμτα κατά την διάρκεια συγχρονισμού με το iTunes Match ή το Apple Music, και ιδιαίτερα για εκείνους που έχουν ήδη προσπαθήσει τα παραπάνω βήματα. Καλό είναι να έχετε κατά νου πως ολόκληρη η βιβλιοθήκη μουσικής σας θα χρειαστεί να σαρωθεί ξανά και -ανάλογα με το μέγεθος της μουσικής σας- αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει ώρες ή ακόμη και ημέρες.

    1. Στο Mac σας, μεταβείτε στο μενού του iTunes και επιλέξτε το Preferences
    2. Στην καρτέλα General, κάνετε αποεπιλογή το κουτί που βρίσκεται δίπλα από το iCloud Music Library
    3. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία αλλά αυτή την φορά ενεργοποιήστε την επιλογή iCloud Music Library

     

    5. Κάνετε sign in και sign out από το iTunes από όλες τις συσκευές σας

    Αν οποιοδήποτε από τα προηγούμενα βήματα δεν έλυσε το πρόβλημά σας, τότε καλό είναι να αποσυνδεθείτε από το iTunes από όλες τις συσκευές σας, συμπεριλαμβανομένου του Mac και του Windows PC σας. Στην συνέχεια συνδεθείτε πάλι και προσπαθήστε εκ νέου να κάνετε συγχρονισμό της iCloud Music Library.

    1. Στο Mac ή στο PC, ανοίξτε την εφαρμογή iTunes
    2. Επιλέξτε το μενού Account το οποίο θα εντοπίσετε στην κορυφή του παραθύρου
    3. Κάνετε κλικ στο Sign Out
    4. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία κάνοντας αυτή την φορά Sign In
    5. Ακολουθήστε τα προηγούμενα βήματα για να ενεργοποιήσετε την iCloud Music Library

     

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles