18 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    [Οδηγός]|Πως να εισάγετε φωτογραφίες και φακέλους στην Photos App

    photos-pictures-import-hero

    Αν έχετε συλλογή φωτογραφιών την οποία θέλετε να χειρίζεστε με την Photos εφαρμογή για OS X, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τις κάνετε import.

    Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα άρθρα μας, η νέα εφαρμογή φωτογραφιών δίνει έναν ξεχωριστό τρόπο διαχείρισης της βιβλιοθήκης μας. Μπορείτε να τις επεξεργαστείτε και να τις τροποποιήσετε, να τις ταξινομήσετε σε άλμπουμ και άλλα πολλά. Αυτό είναι πολύ καλό για φωτογραφίες που έχετε κάνει λήψη από το iPhone, από κάποια DSLR ή από μία point-and-shoot κάμερα. Αλλά αν μαζεύετε γενικά φωτογραφίες με το πέρασμα του χρόνου από άλλες πηγές, τότε αυτές οι φωτογραφίες μπορεί να βρίσκονται εδώ και εκεί στην επιφάνεια εργασίας σας ή σε φακέλους στο Mac σας, από όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω του Finder. Εδώ λοιπόν, θα σας δείξουμε, πως μπορείτε να κάνετε import όλες αυτές τις φωτογραφίες και τους φακέλους μέσα στην εφαρμογή Photos για το OS X.

    Και κάποιοι θα ρωτούσαν “Μα γιατί να το κάνω αυτό?”. Υπάρχουν πάρα πολύ καλοί λόγοι να το κάνετε και θα τους αναλύσουμε. Μην ξεχνάτε πως η νέα εφαρμογή Photos είναι πλήρως συμβατή με το λογισμικό OS X Yosemite 10.10.3 και με το iCloud.

    Αν θέλετε να έχετε πρόσβαση στις φωτογραφίες σας από όλες τις συσκευές σας και όχι μόνο από το Mac, τότε η νέα εφαρμογή Photos είναι η πιο κατάλληλη για εσάς καθώς υπάρχει πλήρη ενσωμάτωση της δυνατότητας πρόσβασης της βιβλιοθήκης σας μέσω της λειτουργίας iCloud Photo Library.

    Με την νέα αυτή εφαρμογή, έχετε την δυνατότητα να ομαδοποιήσετε με καλύτερο τρόπο τις φωτογραφίες σας, να προσθέσετε τίτλους σε αυτές, λέξεις κλειδιά και άλλα πολλα χαρακτηριστικά τα οποία έχουμε αναλύσει και θα αναλύσουμε εκτενέστερα στα επόμενα άρθρα μας. Μην ξεχνάτε επίσης, πως η νέα εφαρμογή Photos σας δίνει την δυνατότητα της εύκολης διαμοίρασης των φωτογραφιών σας τόσο στα social networks όσο και με ανθρώπους που δεν βρίσκονται σε κάποιο από τα social networks σας.

    Πως να εισάγετε φωτογραφίες και φακέλους στην εφαρμογή Photos

    1. Κάνετε διπλό κλικ στην εφαρμογή Photos για να την ανοίξετε
    2. Κάνετε κλικ στο File Menu
    3. Επιλέξτε το Import ή πατήστε τα κουμπιά Command-Shift-I
    4. Εντοπίστε την τοποθεσία της φωτογραφίας ή του φακέλου που θέλετε να εισάγετε και πατήστε κλικ στο Review for Import κουμπί

    Το αρχείο πλέον θα προστεθεί στην βιβλιοθήκη φωτογραφιών της εφαρμογής Photos του OS X.

    Μέσω του Finder, μπορείτε επίσης να σύρετε διάφορες εικόνες από τους φακέλους τους, εντός της εφαρμογής φωτογραφιών προκειμένου να τις εισάγετε στην ήδη υπάρχουσα εφαρμογή φωτογραφιών. Ωστόσο, έχετε κατά νου, πως η δουλειά της εφαρμογής Photos δεν είναι να κρατάει τις γνήσιες φωτογραφίες όταν κάνετε import, αλλά δημιουργεί κάποιου είδους δύνδεση με τις φωτογραφίες σας στις τοποθεσίες που τις έχετε βάλει, πχ στην επιφάνεια εργασίας σας.

    Κάτι τέτοιο κάποιες φορές είναι δίκοπο μαχαίρι. Φυσικά μειώνει τον χώρο τον οποίο καταλαμβάνει η βιβλιοθήκη φωτογραφιών της εφαρμογής Photos αλλά αν ο σκοπός σας είναι να καθαρίσετε κάποιους φακέλους και δίσκους με πολλές φωτογραφίες, μπορεί κάτι τέτοιο να σας οδηγήσει σε μεγάλο μπέρδεμα. Προκειμένου να έχετε τα πάντα στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών της εφαρμογής Photos, σιγουρευτείτε πως έχετε αλλάξει τις προτιμήσεις της εφαρμογής ούτως ώστε όταν κάνετε import ένα file ή έναν φάκελο, τότε αυτό να γίνεται import στην κανονική βιβλιοθήκη της εφαρμογής. Υπάρχει και ένα άλλος λόγος να το κάνετε αυτό. Αν θέλετε να μοιράζεστε με τις άλλες συσκευές τα όσα υπάρχουν μέσα στην εφαρμογή Photos, τότε θα πρέπει τα αρχεία να βρίσκονται στην κανονική βιβλιοθήκη της εφαρμογής Photos.

    Αντιγραφή αρχείων στην βιβλιοθήκη φωτογραφιών της εφαρμογής Photos

    1. Έχοντας ανοιχτή την εφαρμογή Photos, κάνετε κλικ στην επιλογή Photos στην menu bar (πάνω αριστερά) και στην συνέχεια επιλέξτε το Preferences…
    2. Επιλέξτε την επιλογή Copy items to the Photos library
    3. Κλείστε το παράθυρο Preferences για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές που έχετε κάνει.

     

    photos-import-review

     

    photos-import-preferences

     

    photos-import-copy

     

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles