20.3 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    [Οδηγός]|Πως να εισάγετε την βιβλιοθήκη φωτογραφιών από το Aperture στο Photos App

    photos-aperture-import-hero

    Εαν μεταφέρεστε από το Aperture στην νέα εφαρμογή Photos για το OS X, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε import την βιβλιοθήκη σας με τις φωτογραφίες στην νέα εφαρμογή.

    Η Apple ίσως έχει ξεκινήσει την βελτίωση μιας νέας έκδοσης του Aperture, η οποία θα εμφανιστεί στο μέλλον. Ωστόσο, μιας και ακόμη εργάζεται στα OS X Yosemite, η νέα εφαρμογή φωτογραφιών είναι αυτή που θα χρησιμοποιούμε για το επόμενο διάστημα. Ευτυχώς, το να εισάγετε την βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας από το Aperture είναι κάτι εύκολο. Μπορείτε να το κάνετε κατά το αρχικό setάρισμα της εφαρμογής Photos για OS X, ή μπορείτε να την εισάγετε κάποια άλλη στιγμή και να την κάνετε την κύρια βιβλιοθήκη σας. Εφόσον εισάγετε την βιβλιοθήκη σας στην εφαρμογή Photos για OS X, μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιείτε την παλαιά έκδοση του Aperture. Ωστόσο, όποιες αλλαγές κάνετε, δεν θα έχουν την δυνατότητα να συγχρονιστούν μεταξύ τους.

    Πως να εισάγετε την βιβλιοθήκη φωτογραφιών από το Aperture εντός της εφαρμογής Photos για Mac

    Αν θέλετε η υπάρχουσα βιβλιοθήκη φωτογραφιών του Aperture να είναι η κύρια βιβλιοθήκη σας, απλά επιλέξτε να την εισάγετε κατά την διάρκεια των αρχικών σας ρυθμίσεων όπως σας δείξαμε στο παρακάτω άρθρο.

    Αν θέλετε να προσθέσετε την βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας του Aperture ως μία επιπλέον βιβλιοθήκη της εφαρμογής Photos για OS X, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα

    1. Εντοπίστε την βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας από το Aperture χρησιμοποιώντας το Finder. H default τοποθεσία είναι στο φάκελο Pictures
    2. Κρατήστε πατημένο το κουμπί Ctrl(control) και κάνετε κλικ πάνω στην βιβλιοθήκη φωτογραφιών από το Aperture
    3. Επιλέξτε το Open With μενού και στην συνέχεια κάνετε κλικ πάνω στο Photos
    4. H εφαρμογή Photos θα ξεκινήσει και θα κάνει import την βιβλιοθήκη φωτογραφιών του Aperture. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, όλες οι φωτογραφίες που είχατε στο Aperture, θα εμφανιστούν στην νέα βιβλιοθήκη φωτογραφιών της εφαρμογής Photos.

    photos-aperture-select

     

    photos-aperture-open

     

    photos-aperture-preparing

     

    Χρήση του Aperture μαζί με την εφαρμογή Photos για OS X

    Η νέα εφαρμογή Photos για OS X σε καμία περίπτωση δεν είναι μια αντικατάσταση της εφαρμογής Aperture. To Aperture έχει πολλά εργαλεία για επεξεργασία εικόνας, υποστήριξη άλλων external editors καθώς επίσης και άλλα πολλά χαρακτηριστικά και λειτουργίες τις οποίες η νέα εφαρμογή Photos δεν έχει σε καμία περίπτωση. Παρά το ότι η Apple ανέφερε πως δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη η εφαρμογή Aperture, ωστόσο, επιβεβαίωσε πως οι χρήστες θα είναι δυνατό να συνεχίσουν να την χρησιμοποιούν ακόμα και στο OS X 10.10.3, επομένως μπορείτε να είστε σίγουροι πως θα είναι ακόμα διαθέσιμη για κάποιο διάστημα.

    Αν θέλετε να μεταβείτε στην νέα εφαρμογή Photos, αλλά ωστόσο θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε ακόμη την εφαρμογή Aperture για κάποια από τα χαρακτηριστικά της, τότε να είστε σίγουροι πως μπορείτε. Μετά το import, η παλαιά βιβλιοθήκη σας από το Aperture θα παραμείνει άθικτη. To OS X θα εντοπίσει πως η βιβλιοθήκη έχει γίνει import στην εφαρμογή OS X και αν κάποιος προσπαθήσει να την ανοίξει με το Aperture, τότε θα του εμφανίσει κάποιο warning. Ωστόσο, μπορείτε με ασφάλεια να την ανοίξετε παρά τα παράπονα από το λογισμικό. Απλά να είστε σίγουροι, πως για οποιαδήποτε αλλαγή γίνει από το Aperture, τότε οι νέες αλλαγές δεν θα είναι δυνατό να συγχρονιστούν με την εφαρμογή Photos για OS X.

    Σύμφωνα με τα τεστ που κάναμε, διαπιστώσαμε πως η εφαρμογή Photos έχει καλή συνεργασία με την εφαρμογή Aperture. Μιας και τις χρησιμοποιούμε και τις 2, θα τις κρατήσουμε μέχρι να βρούμε κάτι αντίστοιχο ή πιο καλό από το Aperture.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles