19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    [Οδηγός]|Πως να εγκαταστήσετε το OS X El Capitan πάνω από την έκδοση beta El Capitan GM

    Θέλετε να αναβαθμίσετε το λογισμικό του Mac στην σταθερή έκδοση του OS X El Capitan η οποία κυκλοφόρησε μόλις εχθές από την Apple; Παρακάτω σε περιγράφουμε με απλά βήματα πως θα πραγματοποιήσετε εγκατάσταση του OS X El Capitan πάνω από την έκδοση Gold Master του El Capitan που πιθανότατα να έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας.

    Όπως αναφέραμε πριν λίγο, το OS X El Capitan είναι πλέον διαθέσιμο για όλους τους χρήστες Mac. H έκδοση GM του OS X El Capitan είναι μια παλαιότερη έκδοση λογισμικού πλέον, καθώς η Apple κυκλοφόρησε την τελική έκδοση του λογισμικού, με διαφορετικό Version Number, δείχνοντας πως ίσως έχουν έλθει και κάποιες διορθώσεις. Επομένως, αν θέλετε να έχετε την τελευταία έκδοση λογισμικού και την πιο σταθερή –κατά κάποιο τρόπο– τότε συνεχίστε να διαβάζετε αυτό τον οδηγό. Ωστόσο, θα πρέπει να κατεβάσετε ολόκληρη την έκδοση λογισμικού η οποία έχει μέγεθος 6GB.

    Υπενθύμιση: Ποτέ δεν προχωράμε σε αναβάθμιση ή εγκατάσταση νέας έκδοσης λογισμικού χωρίς να έχουμε πάρει κάποιο back up από τον υπολογιστή μας. Για ευνόητους λόγους και λόγους ασφαλείας, σιγουρευτείτε πως έχετε κρατήσει κάποιο back up του υπολογιστή σας ή πως έχετε κρατήσει τα πιο σημαντικά αρχεία αποθηκευμένα σε κάποιο σκληρό δίσκο ή σε κάποια cloud υπηρεσία.

    1. Ανοίξτε το Mac App Store από το Dock του υπολογιστή σας (ή πατώντας Command-Spacebar για να ανοίξετε το Spotlight και να γράψετε τη φράση App Store).
    2. Κάνετε κλικ στην καρτέλα
    3. Όταν θα ανοίξει η καρτέλα Featured τότε θα δείτε ένα μεγάλο banner του OS X El Capitan στην κορυφή της καρτέλας. Αν δεν το δείτε, μπορείτε να κατεβάσετε την έκδοση πηγαίνοντας στο link OS X El Capitan κάτω από το Quick Links και πάνω από το Apps Made by Apple. Ή πολύ απλά μπορείτε να πατήσετε στο link εδώ και να κατεβάσετε την έκδοση του OS X El Capitan.
    4. Πατήστε στο κουμπί Download κάνω από το εικονίδιο του OS X El Capitan.
    5. Όταν το App Store σας ρωτήσει αν θέλετε να συνεχίσετε τότε πατήστε το
    6. Εαν σας ζητηθεί, καταχωρήστε τον κωδικό σας από το Apple ID.
    7. Εφόσον τελειώσει η εγκατάσταση, μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο της εγκατάστασης και να προχωρήσετε στην αναβάθμιση του OS X El Capitan.

    el-cap-download-screenshot

    el-cap-download-screenshot-10-11-beta

    Σύντομα θα έχουμε και έναν οδηγό για εκείνους τους χρήστες που θέλουν να απεγκαταστήσουν την έκδοση OS X 10.11.1 και να επιστρέψουν στην OS X 10.11.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles