23.6 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    [Οδηγός]|Πως να δημιουργήσετε πολλαπλές βιβλιοθήκες μουσικής στο iTunes;

    apple-music-itunes-match-icloud-troubleshoot-hero

    Θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iTunes Match ή το Apple Music αλλά έχετε αρκετά κομμάτια στην μουσική σας βιβλιοθήκη; Σας έχουμε τον οδηγό για το πως θα δημιουργήσετε μια υποβιβλιοθήκη για να χρησιμοποιήσετε τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

    Μέχρι η Apple να δώσει την τελική έκδοση του iOS 9 και του OS X El Capitan το φθινόπωρο του 2015, οι χρήστες έχουν όριο να χρησιμοποιούν μόνο 25000 κομμάτια στο iCloud Music Library, τα οποία δεν έχουν αγορασθεί από το iTunes. Ωστόσο, αν έχετε περισσότερα από 25000 κομμάτια, δεν χρειάζεται να πανικοβάλεστε. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το iCloud Music Library. Παρακάτω σας παραθέτουμε τον οδηγό για το πως θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικές βιβλιοθήκες.

    Χρήση δύο βιβλιοθηκών μουσικής στο iTunes

    Όπως μπορείτε να έχετε πολλαπλές βιβλιοθήκες για την εφαρμογή Photos και Aperture, έτσι μπορείτε να έχετε και πολλαπλές βιβλιοθήκες για το iTunes και να αποθηκεύσετε διαφορετικά κομμάτια στην κάθε βιβλιοθήκη.

    Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Apple Music ή το iTunes Match αλλά έχετε αρκετά τραγούδια, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε μία δεύτερη βιβλιοθήκη στο iTunes και να συνδέσετε τα τραγούδια που θέλετε με την συγκεκριμένη βιβλιοθήκη. Το καλό είναι πως δεν θα χρειαστείτε τον διπλάσιο χώρο για την αποθήκευση των πολλαπλών βιβλιοθηκών του iTunes.

    Πως να δημιουργήσετε δύο βιβλιοθήκες στο iTunes του Mac

    1. Τερματίστε το iTunes στο Mac υπολογιστή σας
    2. Ανοίξτε και πάλι την εφαρμογή iTunes κρατώντας πατημένο το πλήκτρο alt
    3. Στο παράθυρο Choose iTunes Library που θα εμφανιστεί, επιλέξτε την επιλογή Create Library
    4. Μετονομάστε την νέα βιβλιοθήκη μουσική στο iTunes με την ονομασία “iCloud-Music-Library” ή με κάτι αντίστοιχο που θα θυμάστε
    5. Ενεργοποιήστε το iCloud Music Library
    6. Μεταβείτε στο iTunes > Preferences > Advanced και αποεπιλέξτε την επιλογή “Copy files to iTunes Media folder when adding to library”
    7. Στο Finder, μεταβείτε στη γραμμή μενού και στην συνέχεια στο Go > Home και στην συνέχεια επιλέξτε τον φάκελο Music
    8. Βρείτε τον αρχικό φάκελο με την βιβλιοθήκη μουσική του iTunes και κάνετε κλικ πάνω στον φάκελο και στην συνέχεια επιλέξτε το iTunes Media > Music
    9. Επιλέξτε τους καλλιτέχνες που θέλετε να μεταφέρετε στην δευτερεύουσα βιβλιοθήκη μουσικής του iTunes και στην συνέχεια σύρετε τους φακέλους μέσα στο iTunes
    10. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να μετακινήσετε όλα τα τραγούδια που θέλετε στην δευτερεύουσα βιβλιοθήκη που μόλις δημιουργήσατε

    apple-music-add-new-icloud-library-step1 apple-music-add-new-icloud-library-step2

     

    Εφόσον έχετε τελειώσει όλη την διαδικασία, τα κομμάτια που έχετε επιλέξει θα γίνουν upload στο iCloud Music Library. Εφόσον γίνει και αυτό, μπορείτε να τερματίσετε το iTunes και να ξεκινήσετε εκ νέου την εφαρμογή κρατώντας πατημένο το κουμπί alt για να επιστρέψετε στην αρχική λειτουργία του iTunes.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles