18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    [Οδηγός]|Πως να αποσυνδεθείτε από ένα δίκτυο χωρίς να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi;

    power-tip-networking-hero

    Εαν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την σύνδεση του Mac σας στο διαδίκτυο, τότε δεν χρειάζεται να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi. Όταν το Mac ξεκινήσει να έχει προβλήματα με την δύνδεση στο διαδίκτυο -όπως για παράδειγμα να δείχνει πως δεν είναι δυνατό να συνδεθεί σε κάποιο website, αδυναμία εντοπισμού κάποιου local server και εκτυπωτή- τότε η πρώτη κίνηση που θα σκεφτεί κανείς να κάνει είναι η επανεκκίνηση του υπολογιστή ή η προσωρινή απενεργοποίηση του Wi-Fi. Αλλά υπάρχει και ένα καλύτερος τρόπος να λύσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα.

    Σε αντίθεση, μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το κουμπί alt στο πληκτρολόγιό σας και στην συνέχεια να πατήσετε στο μενού του Wi-Fi στην γραμμή του Finder. Τότε θα δείτε πως το μενού που θα εμφανιστεί, δείχνει κάποιες νέες επιλογές σε σχέση με πριν και κυρίως κάποιες πληροφορίες για το δίκτυο στο οποίο έχετε συνδεθεί.

    Πρώτο από όλα, θα δείτε μία νέα επιλογή “Disconnect from [network name]”. Αυτή η επιλογή έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά στο OS X 10.10 Yosemite το 2014. Αυτό αποτελεί έναν καλό τρόπο για να αποσυνδεθείτε από το δίκτυο που είστε συνδεδεμένοι, χωρίς να χρειάζεται να κλείσετε το Wi-Fi.

    power-tip-networking-1

     

    Όπως θα παρατηρήσετε, στο μενού που θα εμφανιστεί κρατώντας πατημένο το κουμπί alt, θα εμφανιστούν αρκετές νέες πληροφορίες. Θα εμφανιστεί το όνομα του network interface το οποίο χρησιμοποιείτε, η διεύθυνση του δικτύου που χρησιμοποιεί ο Mac υπολογιστής σας, διάφορες άλλες πληροφορίες για το δίκτυο που έχετε συνδεθεί και μια επιλογή με την ονομασία “Open Wireless Diagnostics”.

    Το εργαλείο Wireless Diagnostics αποτελεί ένα εργαλείο του OS X το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην λύση των διάφορων προβλημάτων με την σύνδεση στο διαδίκτυιο. Πρώτα από όλα, το εργαλείο αυτό μπορεί να εντοπίσει κάποια προβλήματα με την σύνδεση του υπολογιστή στο διαδίκτυο και μπορεί να προσφέρει/προτείνει κάποιες λύσεις για να αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα.

    Τέλος, αν είστε από τους χρήστες που έχουν ιδιαίτερες γνώσεις δικτύων, τότε το εργαλείο Wireless Diagnostics μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο, καθώς σας παρέχει αρκετές πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στην λύση του προβλήματος σας.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles