19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    [Οδηγός]|Επιδιόρθωση τυχόν προβλημάτων που προκαλεί η εφαρμογή του Facebook

    Θα ξεκινήσουμε αυτό το άρθρο λέγοντας το εξής. Αν μας ρωτούσατε ποια είναι η εφαρμογή η οποία επηρεάζει αρνητικά το performance της συσκευής μας, τότε θα σας απαντούσαμε αμέσω πως είναι η εφαρμογή του Facebook.

    Είναι μια εφαρμογή η οποία όχι μόνο μπορεί να πιάνει αρκετό χώρο στον δίσκο σας, αλλά αποτελεί και την εφαρμογή η οποία ακόμα και όταν τρέχει στο background φαίνεται να καταναλώνει αρκετά γρήγορα την μπαταρία της συσκευής σας, κάνοντας την εφαρμογή ως μία από τις πιο ενεργοβόρες εφαρμογές της συσκευής μας. Πάντα υπάρχουν χρήστες οι οποίοι μας αναφέρουν συχνά προβλήματα με την εφαρμογή και με την χρήση της μπαταρίας της συσκευής τους που κάνει η εφαρμογή. Από παγώματα της συσκευής, ειδοποιήσεις για περιορισμένο χώρο αποθήκευσης και άμεση κατανάλωση της μπαταρίας, συνήθως η πιο συχνή απάντηση για τα περισσότερα προβήματα είναι πως πράγματι για τα περισσότερα ευθύνεται η εφαρμογή του Facebook.

    Τους τελευταίους μήνες -παρά του ότι έχω στην κατοχή μου το iPhone 6 Plus- προσπαθώ να καταλάβω τι είναι εκείνο το οποίο καταπίνει την μπαταρία της συσκευής αλλά και τι είναι εκείνο το οποίο κάνει την συσκευή πολλές φορές να παγώνει. Παρόμοια προβλήματα αντιμετώπιζε πολύς κόσμος και με προηγούμενης γενιάς iPhones. To ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με το iPhone 5 τον περασμένο χρόνο, όπου έβλεπα πολλά τέτοια προβλήματα να συνεχίζουν με την πάροδο του χρόνου. Όντας γνώστης, αποφάσισα να κάνω ένα Back Up τα αρχεία μου και στην συνέχεια να κάνω restore.

    Εφόσον επανέφερα την συσκευή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, φάνηκε πως το πρόβλημα είχε λυθεί προς στιγμήν. Αλλά πάλι μετά από λίγο καιρό παρουσιάστηκαν τα ίδια προβλήματα που προανέφερα. Μετά από την μετάβαση μου στο iPhone 5S, εφόσον πέρασε λίγος καιρός άρχισε πάλι να παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα. Για να μην τα πολυλογώ, ακόμα πλέον και με το iPhone 6 Plus παρουσιάζονται τα ίδια προβλήματα. Μου πήρε σχεδόν 1 χρόνο για να καταλάβω ότι το πρόβλημα ήταν από κάποιο software που είχα στο κινητό μου.

    Αρχικά, σκεφτηκα τι χρησιμοποιώ περισσότερο στο κινητό και τι θα μπορούσε να είναι εκείνο που είναι η ρίζα του προβλήματος. Με μια γρήγορη σκέψη, κατάλαβα ότι η εφαρμογή που χρησιμοποιώ περισσότερο είναι το Facebook. Έτσι λοιπόν, ξεκίνησα την περιήγηση στις ρυθμίσεις της συσκευής για να δω τι τρέχει με αυτή την εφαρμογή. Προς έκπληξη μου, είδα πως το Facebook πιάνει 6GB αποθηκευτικού χώρου και σκέφτηκα ‘Αν είναι δυνατόν’. Σε ένα iPhone 16GB, το Facebook πιάνει σχεδόν τον μισό χώρο. Αμέσως έκανα διαγραφή της εφαρμογής και την εγκατέστησα πάλι από την αρχή. Στην συνέχεια πήγα ξανά στις ρυθμίσεις και απενεργοποίησα οτιδήποτε χρησιμοποιούσε το iPhone και είδα πως αυτό είχε άμεσα αποτελέσματα στο πως λειτουργούσε η συσκευή.

    Ωστόσο, δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω τι διεργασίες κάνει το Facebook στο background και προκαλεί το πάγωμα του iOS, αλλά γνωρίζω επίσης πως δεν είμαι και ο μοναδικός που έχω ένα τέτοιο πρόβλημα, καθώς μετά από μια online αναζήτηση παρατήρησα πως αρκετοί χρήστες έχουν το ίδιο πρόβλημα. Και όλοι γνωρίζουμε πως το Facebook κρατάει μνήμη cache αλλά με τίποτα δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που ‘κοστίζει’ 6GB αποθηκευτικού χώρου. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εφαρμογής το οποίο σύντομα θα πρέπει να διορθώσει το Facebook.

    Ωστόσο, από την στιγμή που δεν μπορώ να κάνω κάτι για να διορθώσω αυτά τα προβλήματα, θα σας παρέχουμε κάποια χρήσιμα Tips για να σιγουρευτείτε πως το Facebook δεν καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του αποθηκευτικού χώρου του iPhone σας.

    Ελέγξτε τον χώρο που καταλαμβάνει η εφαρμογή του Facebook στο κινητό σας

    Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ελέγξετε είναι ο χώρος ο οποίος καταλαμβάνει η εφαρμογή στο κινητό σας. Πρόσφατα έλεγξα το κινητό ενός φίλου και σας παραθέτω την παρακάτω εικόνα η οποία δείχνει τα ευρήματα. Επομένως, αν θέλετε να απελευθερώσετε κάποια λίγα Megabyte ή και Gigabyte, σας συνιστούμε τα παρακάτω βήματα:

    1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις της συσκευής σας
    2. Πατήστε στην καρτέλα Γενικά
    3. Πατήστε στην καρτέλα Χρήση
    4. Πατήστε στην καρτέλα Διαχείριση χώρου αποθήκευσης
    5. Πατήστε πάνω στην εφαρμογή Facebook και σε περίπτωση που δείτε πως καταναλώνει μεγάλο χώρο στον δίσκο τότε κάνε διαγραφή της εφαρμογής

    facebook-storage-space-howto-1-fixed

     

    facebook-storage-space-howto-2-fixed

     

    Πως να χρησιμοποιήσετε το Facebook στο iPhone χωρίς την κανονική εφαρμογή

    Αφού πλέον σβήσατε την εφαρμογή του Facebook από το κινητό σας δεν θα σας προτείναμε να κατεβάσετε την εφαρμογή ξανά, αλλά να χρησιμοποιήσετε την Web Version του Facebook μέσω του Safari. Χρησιμοποιώντας το Facebook μέσω του Safari, τότε το Facebook δεν μπορεί να έχει κανέναν έλεγχο στο κινητό σας και επομένως θα περιορίσετε τα προβλήματα που παρουσιαζόταν στην συσκευή σας. Αν το βάλετε ως bookmark στην αρχική οθόνη το κινητού σας, τότε δεν θα καταλάβετε πως απλά πρόκειται για ένα bookmark.

    1. Ανοίξτε το Safari στο iPhone σας
    2. Πηγαίνετε στην διεύθυνση www.facebook.com και κάνετε sign in με τον λογαριασμό σας
    3. Πατήστε πάνω στο Share Button
    4. Πατήστε στο κουμπί Add to Home Screen
    5. Πατήστε Add στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης

    facebook-web-app-howto-add-1-fixed

     

    facebook-web-app-howto-add-2-fixed

     

    Έτσι θα μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση στο Facebook μέσω του iPhone σας χωρίς να έχετε ιδιαίτερα προβλήματα όπως πριν. Σίγουρα δεν θα μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις πλέον αλλά δεν νομίζω πως κάτι τέτοιο θα σας πείραζε.

    Ωστόσο, αν πιστεύετε πως δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς την εφαρμογή του Facebook τότε θα πρέπει να κάνετε κάποια παραπάνω βήματα αν θέλετε να την έχετε στο κινητό σας.

    Πως να περιορίσετε τις διεργασίες που θα κάνει η εφαρμογή του Facebook στο κινητό σας

    Οι ανανέωση εφαρμογών στο background και οι υπηρεσίες τοποθεσίας αποτελούν ίσως τα πιο σημαντικά προβλήματα της εφαρμογής. Το πρώτο πράγμα το οποίο θα πρέπει να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες ακολουθώντας τα βήματα που σας παρέχουμε παρακάτω. Εκτός, βέβαια, από το Facebook θα πρέπει να ελέγξετε αν και άλλες εφαρμογές χρησιμοποιούν αυτές τις λειτουργίες και απενεργοποιήστε τις. Θα δείτε πόσο περισσότερη μπαταρία μπορείτε να εξοικονομήσετε

    Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες τοποθεσίας του Facebook

    1. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις της συσκευής σας
    2. Πατήστε στην καρτέλα Privacy
    3. Πατήστε στην καρτέλα Location Dervices
    4. Βρείτε την εφαρμογή του Facebook στην λίστα και πατήστε πάνω σε αυτή
    5. Στην συνέχεια πατήστε στην επιλογή Never

    facebook-disable-location-howto1-fixed

     

    facebook-disable-location-howto2fixed

     

    Απενεργοποιήστε τo Background Refresh της εφαρμογής του Facebook

    1. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις της συσκευής σας
    2. Πατήστε στην καρτέλα Γενικά
    3. Πατήστε  στην καρτέλα Background App Refresh
    4. Απενεργοποιήστε το background refresh της εφαρμογής του Facebook

    facebook-baf-disable-howto-fixed

     

    Τέλος, αν όπως αναφέραμε, πιστεύετε πως δεν μπορείτε χωρίς την εφαρμογή του Facebook, τότε θα πρέπει να προσέχετε στο μέλλον τι ακριβώς χρησιμοποιεί το Facebook στην συσκευή σας και ποια sources χρησιμοποιούνται. Αλλά, μην ξεχνάτε πως αν θέλετε να απελευθερώνετε χώρο θα πρέπει κάθε φορά να διαγράφετε και να ξαναπερνάτε την εφαρμογή ξανά και ξανά. Η μόνη μόνιμη λύση, μέχρι τουλάχιστον να διορθώσουν την εφαρμογή του Facebook, είναι να διαγράψετε μόνιμα την εφαρμογή και να μην την εγκαταστήσετε ξανά, αλλά να χρησιμοποιείτε την Web Version του Facebook.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles