21.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Νέα διαφημιστικά σποτ της Samsung κατά του iPad Air [Videos]

    samsung_multi_windowing_thumbnail

    Μπορεί κάποιοι από εσάς να μην βρίσκεται την Your Verse σειρά διαφημιστικών σποτ του iPad Air καλή ή να μην σας αγγίζει αλλά σε κάθε περίπτωση σε κανένα από τα σποτ της σειράς αυτής δεν θα δείτε κάποια άλλη συσκευή από τον ανταγωνισμό. Η Apple στις διαφημίσεις της εστιάζει στην ίδια την συσκευή της και τι μπορεί αυτή να προσφέρει στους χρήστες είτε αυτοί βρίσκονται στην κορυφή ενός βουνό ή στο βάθη της θάλασσας.

    Από την άλλη έχουμε την Samsung….. από που να ξεκινήσουμε και που να τελειώσουμε…..

    Σίγουρα το να κατηγορείς τον ανταγωνισμό έχει κάποιο κέρδος και αποτελεί ένα μοντέλο διαφήμισης – το έχει κάνει και η Apple κατά το παρελθόν με ένα όμως πολύ διαφορετικό τρόπο κατά της Microsoft. Από την άλλη όμως ο Κορεατικός κολοσσός αντί να δείχνει τα καλά των συσκευών του, τονίζει περισσότερο τις ανταγωνιστικές συσκευές – κατά κύριο λόγο της Apple όπου η Samsung έχει ψύχωση – και το χειρότερο είναι πως η επιχειρηματολογία πέρα από κουραστική καταντά και αστεία.

    Ας πάρουμε για παράδειγμα τα δύο νέα διαφημιστικά σποτ της εταιρείας που ναι για ακόμη μια φορά είναι κατά του iPad Air. Στο πρώτο η Samsung θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε πως ένα μωρό θα σταματήσει να κλαίει αν μπροστά του εμφανιστεί ένα μικρό πλαίσιο που να παίζει παιδικά με έναν ήχο που θα αντανακλά παράλληλα και την κάλυψη ενός αγώνα!!!

    Δεν υπάρχει κάποιος πατέρας στον κόσμο που θα έκανε κάτι τέτοιο για να σταματήσει το μωρό του από το κλαίει. Πιο απλό και λογικό θα ήταν να βάλει στο μικρό την ταινία στο iPad όσο αυτός θα μπορούσε να ακούσει τον αγώνα του από το iPhone του για παράδειγμα.

    Σίγουρα οι χρήση πολλαπλών παραθύρων είναι πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό και η Apple φέρετε να το εγκαθιστά σε μελλοντικές εκδόσεις του iOS μιας και η ίδια κατάλαβε αυτή την χρηστικότητα στο iPad. Μπράβο λοιπόν που η Samsung το έχει – σε ορισμένες εφαρμογές όμως να το τονίσουμε αυτό – αλλά το να βασανίζει κάποιος ένα μωρό βάζοντας το να βλέπει παιδικά σε ένα μικρό παράθυρο δεν δείχνει σε καμιά περίπτωση αυτή την χρηστικότητα.

    Στο δεύτερο διαφημιστικό σποτ έχουμε το  AMOLED vs. LCD/LED. Είναι η αλήθεια που οι εποχές που οι AMOLED οθόνες είχαν μια σειρά προβλημάτων φαίνεται να έχει περάσει και αν και υπάρχουν αρνητικά η γενική εμπειρία του χρήστη κρίνεται περισσότερο από ικανοποιητική. Πάρα αυτά η Apple δεν την θεωρεί σαν τεχνολογία αξιόπιστη για τα iPads της. Έτσι λοιπόν επιμένει στις LCD/LED οθόνες που το παράδοξο…… Το 62% αυτών των οθονών της Apple κατασκευαστής τους είναι η……. SAMSUNG!!!

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles