15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Νέα αναβάθμιση για το OS X 10.10.4

    Παράλληλα με την κυκλοφορία του iOS 8.4, η Apple έκανε διαθέσιμη και μία νέα αναβάθμιση για τα OS X 10.10.4 στην οποία διορθώνει κάποια προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στο λογισμικό, καθώς επίσης και αρκετά bugs τα οποία αναφέρθηκαν από αρκετούς χρήστες. Η πιο σημαντική ίσως πληροφορία είναι πως οι μηχανικοί της Apple αφαίρεσαν το Discoveryd process, το οποία ήταν εκείνο που είχε προκαλέσει πονοκέφαλο σε όλους τους χρήστες, προκαλώντας συχνές αποσυνδέσεις από το διαδίκτυο μέσω Wi-Fi.

    To νέο update το OS X 10.10.4 μπορεί να το κατεβάσει κανείς από το Mac App Store, πηγαίνοντας στην καρτέλα Updates.

    Ωστόσο, η νέα αυτή αναβάθμιση δεν φέρνει κάποια καινούρια χαρακτηριστικά όπως το OS X 10.10.3, παρά μόνο κάποιες σημαντικές διορθώσεις που θα κάνουν τον υπολογιστή σας πιο σταθερό και αποδοτικό κατά την καθημερινή του χρήση.

    osx10104releasenotes-800x327

     

    Όπως ήδη αναφέραμε, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η παντελής αφαίρεση του Discoveryd process, το οποίο αποτελούσε την κύρια αιτία για αρκετά προβλήματα συνδεσιμότητας στα OS X Yosemite. To Discoveryd, είναι ένα networking process, το οποίο είχε έρθει να αντικαταστήσει το mDNSresponder, αλλά είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα κατά την διάρκεια χρήσης του υπολογιστή, όπως για παράδειγμα η μεγάλη καθυστέρηση όταν επανερχόταν ο υπολογιστής από Sleep Mode, προβλήματα σύνδεσης στο διαδίκτυο, προβλήματα αποσύνδεση, προβλήματα με τα DNS names, δημιουργία διπλότυπων machine names, χρήση του επεξεργαστή σε υψηλά επίπεδα, μεγάλη κατανάλωση στην μπαταρία και άλλα πολλά. Στο OS X 10.10.4, το Discoveryd process αντικαταστάθηκε πάλι με τον προκάτοχό του, το mDNSresponder.

    Τέλος, να αναφέρουμε πως το OS X 10.10.4 ήταν σε beta έκδοση για δύο μήνες, τόσο για developers όσο και για public testing. To πιο πιθανό είναι να δούμε μία ακόμη ενημέρωση για το OS X Yosemite λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου OS X El Capitan.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles