23.6 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Μπορώ να χρησιμοποιήσω MacBook Pro φορτιστές για την γρήγορη φόρτιση του iPhone και iPad μου; | Αναλυτικές οδηγίες

    Οδηγίες για γρήγορη φόρτιση ενός iPhone ή iPad συχνά συμπεριλαμβάνουν την χρήση ενός 20W φορτιστή από την Apple ή από κατασκευαστή τρίτου. Αν όμως έχετε ήδη έναν φορτιστή USB-C από το MacBook Pro σας ή το MacBook Air τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση;

    Αρχικά να αναφέρουμε πως το iPhone 13 Pro Max μπορεί να υποστηρίξει μια 27W φόρτιση μέσω ενός 30W+ φορτιστή για γρηγορότερη φόρτιση. Δεν είναι ξεκάθαρο όμως αν και τα υπόλοιπα iPhone 13 μοντέλα μπορούν να κάνουν το ίδιο.


    Η Apple μέχρι πρόσφατα έβαζε έναν 18W USB-C φορτιστή με τα iPhone 11 Pro μοντέλα και έναν 5W φορτιστή με τα παλαιότερα iPhones. Από το 2020 και μετά όμως η εταιρεία αποφάσισε να αφαιρέσει τον φορτιστή από την συσκευασία.

    Η γρήγορη φόρτιση προσφέρει περίπου 50% φόρτισης μέσα σε 30 λεπτά. Θα χρειαστείτε λοιπόν θεωρητικά έναν 20W φορτιστή για τα iPhone 12 και iPhone 13 που έχει κόστος το οποίο είναι πιο υψηλό αν προτιμήσετε τον 20W φορτιστή της Apple.

    Εδώ όμως έρχονται τα ευχάριστα νέα μιας και τα μοντέρνα iPhone και iPad όλα φορτίζουν και με τους USB-C φορτιστές των Mac ακόμη και με τον 96W φορτιστή του 16 ιντσών MacBook Pro. Πριν θορυβηθείτε για το πόσο καλό θα κάνει στην συσκευή σας μια τέτοια φόρτιση να τονίσουμε πως το iPhone και το iPad σας είναι εκείνα που αποφασίζουν πόσα Watt θα χρησιμοποιήσουν και όχι ο φορτιστής με τον οποία θα τα συνδέσετε.

    Fast charge iPhone iPad with MacBook charger?

    Η Apple αναφέρει πως οι εξής iOS συσκευές είναι συμβατές με 18W, 20W, 29W, 30W, 61W, 87W, και 96W φορτιστές για γρήγορη φόρτιση:

    • iPhone 8/8 Plus και νεότερο iPhone μοντέλα
    • iPad Pro 12.9-ιντσών 1ης γενιάς και νεότερα μοντέλα
    • iPad Pro 11-ιντσών 1ης γενιάς και νεότερα μοντέλα
    • iPad Pro 10.5-ιντσών
    • iPad Air 3ης γενιάς και νεότερα μοντέλα
    • iPad mini 5ης γενιάς και νεότερα μοντέλα

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.