19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία με τον Steve Jobs

    Η 25η Δεκεμβρίου πλέον πέρασε, και αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για μια χριστουγεννιάτικη ιστορία του Steve Jobs…

    Ο Steve Jobs είχε ταλέντο στο να περνάει πάνω από τα οδοφράγματα και να παίρνει πρακτικά αποτελέσματα. Ο Regis McKenna είναι ένας βετεράνος της τεχνολογίας που βοήθησε τον Jobs να δημιουργήσει την εκστρατεία μάρκετινγκ του Apple I το 1976. Ο McKenna ανέκτησε για λίγο τον ρόλο στην υποστήριξη του Jobs το 2010, όταν το antenna-gate ακολούθησε την κυκλοφορία του iPhone 4.

    Ωστόσο, είναι μια χάρη από τον Jobs στον McKenna που έγινε γύρω στα Χριστούγεννα. Αυτό συμβαίνει επειδή ο McKenna πιστώνει στον Jobs ότι έσωσε τα Χριστούγεννα για μια από τις εγγονές του το 1998.

    Ο McKenna αγόρασε σε καθένα από τα εγγόνια του ένα πολύχρωμο iMac, αλλά ένας από τους πέντε υπολογιστές είχε πρόβλημα με τη μονάδα δίσκου μετά από λίγες ώρες. Ο McKenna επικοινώνησε με τον αντιπρόσωπο της Apple σχετικά με το ζήτημα, αλλά του είπαν ότι ήταν πολιτική της Apple να μην ανταλλάσσει προβληματικούς υπολογιστές χωρίς την εξουσιοδότησή από την ίδια την εταιρεία. Αυτή ήταν μια διαδικασία που στην καλύτερη περίπτωση θα διαρκούσε μερικές εβδομάδες.

    Αλλά ο McKenna έτυχε να γνωρίζει τον CEO της Apple που είχε πρόσφατα επιστρέψει στην εταιρεία. Απλώς έστειλε email στον Jobs για να ρωτήσει αν αυτά που είπε ο έμπορος ήταν ακριβή. Ο Jobs τηλεφώνησε στον McKenna, μετά τον έμπορο. Σύμφωνα με τον McKenna, ο έμπορος τηλεφώνησε μέσα σε λίγα λεπτά για να πει ότι ο νέος υπολογιστής της εγγονής του ήταν έτοιμος να αντικατασταθεί.

    Ο McKenna αφηγείται την ιστορία της στιγμής του “Άγιου Βασίλη” του Steve Jobs γύρω στα τρία λεπτά:

    Ο McKenna έγραψε πίσω στον Jobs για να τον ευχαριστήσει για την χάρη. Σύμφωνα με τον McKenna, η απάντηση του Steve ήταν απλώς “ho-ho-ho” με ένα χαμογελαστό πρόσωπο. Όσο για τον αντιπρόσωπο της Apple, αυτό το τηλεφώνημα με τον Jobs ήταν μάλλον μια απροσδόκητη χριστουγεννιάτικη έκπληξη.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.