19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Μια ματιά στις καλύτερες στιγμές της Apple για το 2020

    Αν και το 2020 ήταν αντικειμενικά μια πολύ άσχημη χρονιά για όλους, ήταν επίσης και μια από τις σημαντικότερες για την Apple μέχρι σήμερα. Ήταν η χρονιά που είχαμε το πιο οικονομικό νέο iPhone, το iPad Air έγινε το καλύτερο iPad για τους περισσότερους χρήστες, η Apple αντικατέστησε τους Intel επεξεργαστές με δικούς της και πολλά ακόμη….

    Apple 2020: Το iPhone SE ήταν το iPhone των δύσκολων καιρών

    Η πανδημία επηρέασε πολλούς ανθρώπους αρνητικά και σε πολλά επίπεδα. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έχασαν τις δουλείες τους, είδαν τους μισθούς του να μειώνονται ενώ παράλληλα η θέση εργασίας για πολλούς σταμάτησε να εμπνέει ασφάλεια. Με μειωμένους μισθούς ήταν δύσκολο κάποιος να δει ένα νέο iPhone με τιμολόγηση κοντά στα 1,000 ευρώ ως μια σωστή αγορά. Το iPhone SE έφτασε στην αγορά τον Απρίλιο την ίδια περίπου περίοδο που ο WHO ανακοίνωσε και επίσημα την πανδημία.

    Το iPhone SE είχε να προσφέρει πάρα πολύ με όχι πολλά χρήματα. Είναι το πιο οικονομικό iPhone, δουλεύει άψογα με το iOS 14 ενώ παράλληλα συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία του iPhone 8, iPhone XR και iPhone 11 σε μια συσκευή. Αυτό είναι το τελευταίο iPhone που μπορεί να αγοράσει κάποιος από την Apple που να έχει την Touch ID τεχνολογία ενώ επίσης έχει και τον A13 Bionic επεξεργαστή που βρίσκεται στην iPhone 11 σειρά, Portrait Mode όπως το iPhone XR αλλά καλύτερο και πολλά ακόμη.

    Το iPhone SE ήταν ο ορισμός του value for money για μια iPhone συσκευή.

    Apple 2020: Το iPad Air ωριμάζει και γίνεται περισσότερο iPad Pro

    Το Μάρτιο του 2020 η Apple κυκλοφόρησε τις αναβαθμισμένες εκδόσεις για τα 11 ιντσών και 12.9 ιντσών iPad Pro. Αυτά τα 2 μοντέλα αντιπροσωπεύουν ότι καλύτερο έχει η Apple στον χώρο των tablets και είναι μια premium επιλογή με σημαντικό κοινό παρά την οικονομική αστάθεια της πανδημίας. Τα 2020 iPad Pro διατηρούν τον ίδιο σχεδιασμό με τα 2018 μοντέλα αλλά πλέον στο εσωτερικό τους έρχονται με τον A12Z Bionic επεξεργαστή καθώς και με τον LiDAR αισθητήρα και έναν ultra wide φακό. Το iPad Pro ήταν γνωστό πως είναι εκείνο το iPad που μπορεί να αντικαταστήσει ένα laptop μέχρι που ήρθε το νέο iPad Air.

    To iPad Air 4 με πιο οικονομική τιμολόγηση από το iPad Pro παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο, 6 μήνες μετά την παρουσίαση των αναβαθμισμένων iPad Pro, και αποτελεί πλέον το καλύτερο iPad ως επιλογή για τους περισσότερους χρήστες. Ο σχεδιασμός του ανανεώθηκε και ήρθε πιο κοντά σε αυτόν του iPad Pro με μια edge-to-edge οθόνη, ενώ το Touch ID μεταφέρθηκε με πολύ έξυπνο και εργονομικό τρόπο στο Power κουμπί. Επίσης έχει έναν Smart Connector, υποστηρίζει το 2ης γενιάς Apple Pencil, ενσωματώνει μια 12 MP κάμερα, έχει μια USB-C θύρα και δουλεύει και με το Magic Keyboard που αρχικά είχε σχεδιαστεί για το iPad Pro. Στο εσωτερικό του βρίσκουμε τον A14 Bionic επεξεργαστή που είναι ελάχιστα πιο δυνατός από αυτόν που έχουν τα iPad Pro που παρουσιάστηκαν τον Μάρτιο. Τέλος είναι πιο οικονομικό από το βασικό μοντέλο του iPad Pro και έτσι ιδανική λύση για τους περισσότερους και σε αυτό τον τομέα.

    Το iPad Air λοιπόν το 2020 δέχτηκε μια τεράστια αναβάθμιση με Pro χαρακτηριστικά την στιγμή που σημαίνει πως το επόμενης γενιάς iPad Pro θα είναι πραγματικά κάτι ξεχωριστό έτσι ώστε να δημιουργήσει πάλι απόσταση από την Air σειρά.

    Apple 2020: Το μέλλον της υγείας με το Apple Watch και την watchOS 7

    Με την πανδημία ακόμη και σήμερα να δίνει το στίγμα της στην καθημερινότητα των ανθρώπων αυτόματα τόσο η ψυχική όσο και η σωματική υγεία έγινε προτεραιότητα. Με το Apple Watch Series 6 η Apple πρόσθεσε έναν νέο αισθητήρα που μετράει τα επίπεδα οξυγόνου του αίματος – κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για τον COVID-19 – που επηρεάζει αυτά τα επίπεδα στον ανθρώπινο οργανισμό. Αν και το Series 6 δεν είναι μια τόσο σημαντική αναβάθμιση για τους κατόχους των Series 5 σίγουρα αποτελεί μια μεγάλη και σημαντική αναβάθμιση για όσους είχαν το Apple Watch Series 4 ή παλαιότερο μοντέλο. Το Series 6 επίσης έφερε μια always on οθόνη, καλύτερη αυτονομία στην μπαταρία, γρηγορότερη φόρτιση και το νέο S6 chip με το U1 Utra Wideband.

    Αυτή ήταν επίσης η χρονιά που η Apple παρουσίασε μια πιο οικονομική εναλλακτική για το Apple Watch με παρόμοιο τρόπο που έκανε για το iPhone με το iPhone SE. Έτσι έχουμε το Apple Watch SE το οποίο είναι ένα άρτιο smartwatch ειδικά για εκείνους που θέλουν πιο οικονομικά να αναβαθμίσουν το Series 3 ή παλαιότερο μοντέλο τους. Αν και το Apple Watch SE δεν έχει το χαρακτηριστικό του Ηλεκτροκαρδιογραφήματος, την μέτρηση οξυγόνου του αίματος ή την Always on οθόνη πάρα αυτά έχει την αναγνώριση πτώσης, καταγραφή δραστηριοτήτων και άθλησης, δουλεύει άψογα με την watchOS 7 και έχει μια μεγαλύτερη οθόνη μιας και έρχεται στα 40mm και 44mm. Ένα λοιπόν σίγουρα value for money Apple Watch.

    Μιλώντας για την υγεία πολλά νέα χαρακτηριστικά ήρθαν με την watchOS 7. Ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά ήταν η καταγραφή ύπνου. Μάλιστα το Apple Watch όχι μόνο πλέον καταγράφει τον ύπνο σας αλλά το iPhone θα σας ετοιμάσει σιγά σιγά για να ξεκουραστείτε. Επίσης είχαμε την είσοδο νέων τύπων ασκήσεων, την αναγνώριση και ειδοποίηση για πλύσιμο των χεριών και πολλά ακόμη.

    Apple 2020: Το βήμα μπροστά με τα iPhone 12

    Μια από τις κυκλοφορίες που περιμένουν οι χρήστες κάθε χρόνο είναι η ανακοίνωση των νέων iPhone και φέτος η Apple μας παρουσίασε 4 νέα μοντέλα: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max. Με την 12 σειρά η Apple επέστρεψε στον επίπεδο και πιο βιομηχανικό σχεδιασμό φέροντας στο μυαλό τον αντίστοιχο του iPhone 5 ενώ είχαμε και αλλαγή στο μέγεθος της οθόνης στα 5.4 ιντσών mini, 6.1 ιντσών 12 και 12 Pro και 6.7 ιντσών Pro Max. Επίσης η σειρά 12 ήταν η πρώτη που έγινε συμβατή με τα 5G δίκτυα.

    Το iPhone 12 είναι αντικειμενικά το νέο iPhone για τους περισσότερους μιας και έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά όπως η OLED οθόνη, Face ID, Night Mode, Deep Fusion, Dolby Vision και MagSafe υποστήριξη. Εκτός αν χρειάζεστε απαραίτητα έναν telephoto φακό, τον LiDAR αισθητήρα, το ProRAW χαρακτηριστικό τότε το iPhone 12 είναι μια άριστη επιλογή και αν ψάχνετε και για εργονομία και ευκολία στην χρήση τότε το iPhone 12 mini είναι εκεί.

    Από την πλευρά τους τα iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max είναι καινοτόμα σε αυτά που προσφέρουν. Χάρη στον telephoto φακό έχουμε πιο καθαρές εικόνες με οπτικό και όχι ψηφιακό ζουμ στα 2x και 2.5x στο Pro Max. Και οι δύο συσκευές έχουν τον LiDAR αισθητήρα. Το iPhone 12 Pro Max έχει επίσης μεγαλύτερους αισθητήρες πίσω από τους φακούς και έναν νέο OIS σύστημα για τον οπτικό σταθεροποιητή. Επίσης έρχονται με το ProRAW χαρακτηριστικό και στην ουσία δίνουν φανταστικές λήψεις τόσο φωτογραφιών όσο και βίντεο.

    Διαβάστε και το iPhοne 12 Pro Max Review μας – Apple iPhone 12 Pro Max review: Καλύτερο και όχι απλά μεγαλύτερο | Η δική μας άποψη

    Apple 2020: Ένα σημαντικό βήμα με τα AirPods Max και HomePod mini

    Το 2018 η Apple κυκλοφόρησε το HomePod ένα έξυπνο ηχείο με premium ήχο αλλά και μια premium τιμή. Αν και είδαμε κατόπιν μείωση στην τιμολόγηση τους πάρα αυτά αυτή παρέμεινε υψηλά. Η Apple το διόρθωσε τελικά αυτό το Νοέμβριο με το $99 HomePod mini.

    Φυσικά το HomePod mini δεν έχει την ίδια ποιότητα ήχου του HomePod αλλά είναι σαφώς πιο οικονομικό και δεν στερείται χαρακτηριστικών. Είναι η ιδανική λύση για κάποιων που χρησιμοποιεί την Apple Music υπηρεσία, το HomeKit και γενικότερα είναι μέσα στο οικοσύστημα της Apple. Είναι μικρό, εργονομικό και έχει έναν απίστευτα δυνατό και καθαρό ήχο για τις διαστάσεις του.

    Το HomePod mini δεν ήταν η μόνη κίνηση της Apple στον τομέα του ήχου το 2020. Είχαμε επίσης και την έλευση των AirPods Max τα πρώτα over-ear ακουστικά της Apple με υψηλή ποιότητα ήχου και ένα πολύ υψηλό κόστος βέβαια στα $549. Τα AirPods Max αποτελούν μια premium επιλογή και δεν είναι για τον καθένα….

    Apple 2020: Το μέλλον του Mac χτίζεται με τον M1

    Φυσικά η μεγαλύτερη αλλαγή που έκανε η Apple το 2020 ήταν η έναρξη της μετάβασης των Mac από τους Intel επεξεργαστές σε δικούς της σχεδιασμού ARM επεξεργαστές. Το M1 SoC γεννήθηκε τον Νοέμβριο και μας έφερε μια νέα γενιά MacBook Air, 13 ιντσών MacBook Pro και Mac mini. Αυτά τα 3 Macs είναι τα πρώτα αυτής της μετάβασης και περιμένουμε να ακολουθήσει και η iMac σειρά στα μέσα του 2021.

    Ο M1 επεξεργαστής ήταν πολύ σημαντικός για την Apple, εντυπωσίασε τους πάντες και ειδικά όταν αποδείχθηκε πως το MacBook Air με τον M1 επεξεργαστή μπορεί να κερδίσει το 16 ιντσών MacBook Pro στα benchmarks. Τα νέα M1 Macs της Apple είναι τα καλύτερα που μπορεί να αγοράσει κάποιος αυτή την στιγμή χωρίς υπερβολές.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.