19.1 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Μετά από έναν χρόνο η Apple διορθώνει τα προβλήματα στη χρήση του Wi-Fi στο νέο OS X

    os-x-yosemite-wifi-troubleshooting

    H Apple με την νέα αναβάθμιση του OS X που έδωσε στην κυκλοφορία εχθές το απόγευμα, φαίνεται πως -επιτέλους- διόρθωσε τα προβλήματα συνδεσιμότητας που αντιμετώπιζαν αρκετοί χρήστες του OS X.

    Παράλληλα με την κυκλοφορία του iOS 8.4 και την επίσημη κυκλοφορία της υπηρεσίας Apple Music, η Apple την Τρίτη έδωσε στην κυκλοφορία μία νέα αναβάθμιση για το OS X Yosemite 10.10.4. Αν είχατε προβλήματα στο παρελθόν με αρκετές αποσυνδέσεις από το διαδίκτυο, με εκνευριστικά αργό άνοιγμα του υπολογιστή μετά από sleep mode καθώς επίσης και μετονομασία συσκευών εντός του δικτύου σας, τότε σας προτείνουμε πλέον να δοκιμάσετε να μεταφερθείτε στην νέα αναβάθμιση που κυκλοφόρησε μόλις εχθές.

    Τα προβλήματα αποσύνδεσης στο Yosemite έκαναν την εμφάνιση τους από την πρώτη στιγμή της επίσημης κυκλοφορίας του λογισμικού, ενώ πρόσφατα, αρκετοί developers ανέφεραν πως το θέμα αυτό οφείλεται σε κάποιο networking software με την ονομασία “discoveryd”. To discoveryd, ήταν επίσης υπεύθυνο για κάποια memory leaks και της υψηλής χρήσης του επεξεργαστή, σύμφωνα πάντα με αναφορές των developers στα διάφορα φόρουμ στο internet.

    Μόλις η Apple είχε κυκλοφορήσει την πρώτη beta έκδοση του OS X 10.10.4 στις 4 Μαϊου, πολλά από τα προβλήματα που είχαν αναφερθεί, είχαν σταματήσει να εμφανίζονται στο λογισμικό. Επομένως, ανακαλύφθηκε πως την μεγαλύτερη “ζημιά” την έκανε το discoveryd. Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας άρθρο, το discoveryd αντικαταστάθηκε πλήρως από το mDNSresponder, το networking code το οποίο, δηλαδή, χρησιμοποιούσαν στα Mavericks και σε προηγούμενα λογισμικά OS X, μέχρι και στο 10.2 Jaguar. Φυσικά, το mDNSresponder αναβαθμίστηκε εκ νέου, προκειμένου να υποστηρίζει όλες τις ασύρματες τεχνολογίες του Yosemite, όπως είναι το Handoff.

    Mε την χθεσινή αναβάθμιση του 10.10.4, η Apple παρουσίασε και μία ακόμη σειρά αναβαθμίσεων και διορθώσεων στο λογισμικό, όπως είναι οι αλλαγές που έγιναν στο Migration Assistant, ομαλότερη λειτουργεία των εξωτερικών οθονών, καλύτερη χρήση του iCloud Photo Library video και καλύτερος συγχρονισμός φωτογραφιών, αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά για την μετάβαση από το iPhoto και το Aperture στην νέα εφαρμογή φωτογραφιών, καθώς επίσης και μια αλλαγή στο λογισμικό που οδηγούσε την εφαρμογή φωτογραφιών σε “κρασάρισμα” όταν κάποιοι χρήστες προσπαθούσαν να μεταφέρουν κάποια αρχεία DNG από ψηφιακές κάμερες Leica. Παράλληλα, μια αναβάθμιση στα εξερχόμενα email ήρθε με το νέο update λύνοντας αρκετά προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί ενώ ταυτόχρονα κάποιο Javascript exploit διορθώθηκε, το οποίο εμπόδιζε κάποιους χρήστες να περιηγηθούν σε άλλες σελίδες εκτός από εκείνους που έβγαζαν συνεχόμενα pop-up παράθυρα.

    Τέλος, με την νέα αναβάθμιση, η Apple έκανε αρκετές αλλαγές σε λογισμικά που χρησιμοποιούνται από εταιρείες και οργανισμούς. Τέτοιες αναβαθμίσεις είναι η διόρθωση ενός προβλήματος που οδηγούσε αρκετούς Mac στο να μένουν συνδεδεμένοι στα directory services του δικτύου, η δυνατότητα για προσθήκη mobile accounts με την χρήση του “createmobileaccount” εργαλείου και τέλος μία διόρθωση στο Profile Manager η οποία δεν θα επιτρέπει στους χρήστες να εγκαθιστούν εκδόσεις beta, όταν η συγκεκριμένη επιλογή είναι απενεργοποιημένη.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles