23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Κρατήστε τα AirTags μακριά από τα παιδιά σας τονίζει αρχή της Αυστραλίας

    Μια αρχή της Αυστραλίας προειδοποιεί τους γονείς να κρατήσουν μακριά τα παιδιά τους από τα AirTags για λόγους Αυστραλίας. Αυτή η ειδοποίηση στην χώρα έρχεται μετά από την απόφαση μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων να σταματήσει να πουλάει AirTags για τον ίδιο λόγο. Τουλάχιστον ακόμη μια αρχή υγείας σε άλλη χώρα εικάζεται πως και αυτή κάνει έρευνα για την ασφάλεια των AirTags.

    Όπως έχουμε αναφέρει τα AirTags έχουν μια τυπική CR2032 μπαταρία γνωστή για την ενσωμάτωση της σε ρολόγια και άλλες μικρές συσκευές. Στην Αυστραλία τώρα συγκεκριμένα έχει διαπιστωθεί πως 20 παιδιά την εβδομάδα πηγαίνουν στα επείγοντας των νοσοκομείων έχοντας καταπιεί μια τέτοια μπαταρία. Τα τελευταία 8 χρόνια από αυτό τον λόγο 3 παιδιά έχασαν την ζωή τους και 44 τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά.

    Το χειρότερο σενάριο είναι αυτή η μπαταρία να κολλήσει στον λαιμό του παιδιού και να ξεκινήσει να χάνει υγρά που είναι τόσο καυστικά που καταστρέφουν τον ιστό του παιδιού. Αυτό οδηγεί σε αιμορραγίες που σταματάνε πολύ δύσκολα και φυσικά σε θάνατο.

    Για την προστασία των παιδιών απέναντι σε συσκευές που χρησιμοποιούν αυτές τις μπαταρίες έχει δημιουργηθεί ο μηχανισμός πίεσης και γυρίσματος στο σασί τους. Αυτό ακριβώς τον μηχανισμό χρησιμοποιούν και τα AirTags αλλά πολλοί θεωρούν πως χρειάζεται μια ελάχιστη πίεση για να βγει η μπαταρία μέσα από αυτά. Επίσης ανησυχία έχει προκαλέσει και το γεγονός πως πολλοί χρήστες νομίζουν πως έχουν κλείσει το καπάκι της μπαταρίας χωρίς όμως να το έχουν κλειδώσει σωστά.

    Η Competition & Consumer Commission (ACCC) έστειλε σήμερα προειδοποίηση για τον κίνδυνο που έχουν τα AirTags. Η αρχή αυτή υποστηρίζει πως η Apple έχει προσθέσει πλέον μια προειδοποίηση ασφαλείας στην συσκευασία αλλά πως αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.