23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Κατά 17% αυξήθηκαν οι πωλήσεις υπολογιστών παγκοσμίως το 2020

    Σε θετικό έδαφος βρέθηκε το 2020 η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων των desktops, notebooks και tablets. Τη χρονιά, που μόλις ολοκληρώθηκε, υπολογίζεται ότι πωλήθηκαν, παγκοσμίως, 17% περισσότερες συσκευές σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα όπως αναφέρει και δημοσίευμα του SEPE.

    Σε απόλυτους αριθμούς, εκτιμάται ότι το 2020 διατέθηκαν στην παγκόσμια αγορά 458 εκατ. συσκευές. Μόνο το 4ο τρίμηνο, ο όγκος των πωλήσεων διευρύνθηκε κατά 35% και έφτασε τα 143 εκατ. μονάδες, σύμφωνα με σχετική ανάλυση της Canalys.

    “Η ανάγκη για προσωπικές υπολογιστικές συσκευές παραμένει σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα. Η ζήτηση τόσο από πλευράς εργαζομένων για την κάλυψη των αναγκών της εξ αποστάσεως εργασίας, όσο και από μαθητές για την κάλυψη των αναγκών της τηλε-εκπαίδευσης, παραμένει σημαντική” αναφέρουν οι αναλυτές.

    Μάλιστα, εκτιμούν ότι η ανάπτυξη θα διαρκέσει και το 2021, με τις αποστολές το 1ο τρίμηνο να προβλέπονται αυξημένες κατά 43% σε ετήσια βάση σε σχέση με το – αδύναμο – 1ο τρίμηνο του 2020. Οι πωλήσεις υπολογιστικών συσκευών στο σύνολο του 2021 υπολογίζεται ότι θα αυξηθούν κατά 1,4% μετά από ένα εξαιρετικό έτος για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, που ήταν το 2020.

    Ενώ η πανδημία έχει προσφέρει τεράστια βραχυπρόθεσμη ώθηση στη ζήτηση, η βιομηχανία υπολογιστών έχει πολλά περισσότερα να περιμένει τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η Canalys εντοπίζει τέσσερις βασικές τάσεις, που θα οδηγήσουν την ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών από το 2021 και μετά.

    Αυξημένη ζήτηση

    Οι παράγοντες αυτοί, που θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν τη ζήτηση για ηλεκτρονικούς υπολογιστές από το 2021 και μετά είναι:  η απομακρυσμένη εργασία, η ψηφιακή μάθηση, η “συσκευή ως υπηρεσία” και οι νέες αναδυόμενες χρήσεις των συσκευών.

    “Καθώς τα εμβόλια ξεκινούν να κυκλοφορούν και μπαίνουμε σταδιακά στη μετά COVID εποχή, οι αλλαγές συμπεριφοράς τόσο των επιχειρήσεων, όσο και των καταναλωτών, ευνοούν τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτό οδηγεί σε μια σειρά νέων ευκαιριών, όχι μόνο σε επίπεδο hardware, αλλά και σε λογισμικό και υπηρεσίες”, σχολιάζει η Canalys.

    Όπως εξηγεί η εταιρεία, η ασφάλεια και η συνδεσιμότητα θα αποτελέσουν το επίκεντρο στην εποχή μετά τον COVID, καθώς οι επιχειρήσεις θα αρχίσουν να επισημοποιούν τις απομακρυσμένες και ευέλικτες πολιτικές εργασίας για τους εργαζομένους. Οι υπολογιστές με ισχυρότερα πρότυπα ασφάλειας θα είναι αναπόσπαστο μέρος των μελλοντικών λύσεων και αναμένονται από προμηθευτές και συνεργάτες καναλιών, ειδικά σε βιομηχανίες, όπως οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και ο δημόσιος τομέας.

    “Η πανδημία αποκάλυψε πόσο σημαντική είναι η ασφαλής και αξιόπιστη συνδεσιμότητα. Καθώς τα ταξίδια, οι μετακινήσεις, οι επιτόπιες εργασίες και η αναδυόμενη ζήτηση για εναλλακτικές ευρυζωνικές συνδέσεις αυξάνονται, οι υπολογιστές που συνδέονται με LTE και 5G θα δουν τη δημοτικότητά τους να αυξάνεται”, καταλήγει η ανάλυση της Canalys.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.