25.3 C
Athens
Wednesday, May 8, 2024
More

    Ιατρική μελέτη αναφέρει πως η iPhone 12 σειρά με την MagSafe τεχνολογία μπορεί να απενεργοποιήσει βηματοδότες

    Όταν η Apple παρουσίασε την νέα MagSafe τεχνολογία για την iPhone 12 σειρά μια ερώτηση που ήρθε στο προσκήνιο ήταν το πως αυτές οι συσκευές που έχουν πλέον περισσότερους μαγνήτες θα επηρέαζαν ιατρικές συσκευές όπως οι βηματοδότες. Η επίσημη απάντηση της Apple ήταν πως τα iPhone 12 με την MagSafe τεχνολογία δεν θα επηρέαζαν περισσότερο από ότι τα προηγούμενα μοντέλα iPhone.

    Πλέον έχουμε την πρώτη ιατρική μελέτη που κοινοποιήθηκε και που δείχνει έναν βηματοδότη να απενεργοποιείται από ένα iPhone 12.

    H Apple ποτέ δεν ανέφερε ότι τα iPhones ή τα iPhone 12 δεν έχουν ρίσκο παρεμβολής με ιατρικές συσκευές όπως οι βηματοδότες. Αυτό βέβαια που επίσημα διατύπωσε ήταν πως η MagSafe τεχνολογία δεν αναμένεται να έχει μεγαλύτερο ρίσκο για τέτοιες παρεμβολές από ότι προγενέστερα iPhone μοντέλα.

    “Το iPhone περιέχει μαγνήτες καθώς και εξαρτήματα που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Αυτοί οι μαγνήτες και τα μαγνητικά τους πεδία μπορεί να δημιουργήσουν παρεμβολές με ιατρικές συσκευές όπως οι βηματοδότες. Τα περισσότερα iPhone 12 μοντέλα έχουμε περισσότερους μαγνήτες από ότι τα προηγούμενα μοντέλα αλλά δεν αναμένεται να δημιουργήσουν μεγαλύτερο ρίσκο παρεμβολών εξαιτίας αυτού.”

    Η πρώτη ιατρική μελέτη που κοινοποιήθηκε στο Heart Rhythm Journal αποκάλυψε πως ένας Medtronic βηματοδότητα απενεργοποιήθηκε κρατώντας ένα iPhone 12 σε κοντινή απόσταση από αυτό (via MacMagazine).

    Φυσικά δεν είναι μόνο τα iPhones ή τα smartphones γενικότερα που μπορούν να δημιουργήσουν τέτοια θέματα μιας και οποιοδήποτε αντικείμενο με ισχυρούς μαγνήτες μπορεί να επιφέρει το ίδιο αποτέλεσμα.

    iPhone 12 mini Pro Max x-ray internal wallpapers

    Όπως φυσικά είναι λογικό η λύση είναι να κρατιούνται μακριά τα iPhones ή άλλες συσκευές από βηματοδότες και άλλες παραπλήσιες ιατρικές συσκευές. Από την άλλη οι κατασκευαστές βηματοδοτών προσανατολίζονται πλέον στην δημιουργία νέων μοντέλων που δεν θα επηρεάζονται τόσο πολύ από μαγνητικά πεδία.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.