20.5 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Θα μπορούσε το φημολογούμενο νέο HomePod της Apple να είναι μια μικροσκοπική οθόνη Studio;

    Ενώ η στρατηγική HomePod της Apple έχει κάπως μπερδεμένη το λιγότερο, με το αρχικό ηχείο υψηλών προδιαγραφών, HomePod, να διακόπτεται πέρυσι από την αγορά και το φθηνότερο HomePod mini να αγωνίζεται να ανταγωνιστεί το Amazon Echo και το Google Nest Audio, η Apple φέρεται να μην έχει εγκαταλείψει τον χώρο αυτό.

    Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η Apple εξακολουθεί να εργάζεται “εντατικά” σε ένα νέο HomePod, αν και δεν θα είναι ένα άλλο αυτόνομο ηχείο μόνο. Ο Gurman λέει ότι η νέα συσκευή θα συνδυάσει μια τα HomePod, Apple TV και FaceTime σε ένα μόνο “προϊόν”.

    Έχουμε ξανακούσει αυτή τη φήμη, αλλά έχει περάσει καιρός. Τον περασμένο Απρίλιο, ο Gurman ανέφερε ότι η Apple εργαζόταν σε ένα προϊόν που συνδυάζει “ένα αποκωδικοποιητή Apple TV με ένα ηχείο HomePod” με “μια κάμερα για διασκέψεις μέσω βίντεο μέσω συνδεδεμένης τηλεόρασης και άλλων λειτουργιών έξυπνου σπιτιού”. Αυτό ακούγεται πολύ σαν αυτή τη συσκευή, η οποία είναι προφανώς πολύ πιο κοντά στην κυκλοφορία πλέον.

    Ο Gurman δεν δίνει ένα χρονικό πλαίσιο για την κυκλοφορία αυτή, ούτε προσφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα έμοιαζε η συσκευή, αλλά δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι θα μπορούσε να έχει κατά νου η Apple. Και μπορεί να μοιάζει λίγο με ένα προϊόν που ήδη έχει στην αγορά η εταιρεία.

    Το HomePod μπορεί να μην είναι αυτό που έρχεται στο μυαλό όταν κοιτάζετε τη νέα οθόνη Studio της Apple, αλλά δεν είναι τόσο διαφορετικό από τη συσκευή που περιγράφει ο Gurman. Έχει χωρικό ήχο μέσω ενός συστήματος έξι ηχείων υψηλής πιστότητας, υποστήριξη “Hey Siri” μέσω της ενσωματωμένης συστοιχίας τριών μικροφώνων και μια εξαιρετικά ευρεία κάμερα 12MP με υποστήριξη του Center Stage χαρακτηριστικό. Αυτό ακούγεται σαν ένα HomePod με οθόνη, έτσι δεν είναι;

    Φυσικά, η οθόνη Studio δεν είναι μια πραγματικά αυτόνομη συσκευή, αλλά έχει το εσωτερικό ενός iPad, συμπεριλαμβανομένου ενός επεξεργαστή A13 Bionic και 64GB χώρου αποθήκευσης. (Για αναφορά, το αρχικό HomePod είχε επεξεργαστή A8 και το HomePod mini έχει τσιπ S5 από τη σειρά Apple Watch 5.) Δεν είναι τραβηγμένο να πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να παρουσιαστεί και ως πρωτότυπο μιας φθηνότερης συσκευής που κάνει παρόμοια πράγματα – μείον την οθόνη 5K και τη συμβατότητα με Mac.

    Σκεφτείτε το: Η Apple θα μπορούσε να συρρικνώσει το σχεδιασμό της Studio οθόνης σε 12 ή 15 ίντσες, να μειώσει την ανάλυση στα 1440p, να φορτώσει μια έκδοση του HomePodOS σε αυτό και ίσως να το τοποθετήσει μια βάση στυλ HomePod. Η ιδέα δεν θα χρειαζόταν να αλλάξει τόσο πολύ, η Apple θα έπρεπε απλά να ενεργοποιήσει τα κομμάτια της Studio οθόνης που δεν λειτουργούν τώρα και να μικρύνει την σχεδιαστική υπογραφή της.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.