19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η TSMC ξεκινάει την μαζική παραγωγή του A11 επεξεργαστή του iPhone 8

    Apple-A11-1

    Παρά το γεγονός ότι το iPhone 8 αλλά και τα επερχόμενα iPhone 7s δεν θα παρουσιαστούν σύντομα οι προμηθευτές της Apple έχουν ξεκινήσει την παραγωγή των εξαρτημάτων τους έτσι ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τον όγκο των παραγγελιών που θα χρειαστεί η εταιρεία.

    Η Economic Daily News σήμερα αναφέρει πως η TSMC θα ξεκινήσει την μαζική παραγωγή του νέου επεξεργαστή της Apple Α11 SoC που θα βρίσκεται στην καρδιά όλων των νέων 2017 iPhones και πιο συγκεκριμένα αυτή όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει τον άλλο μήνα.

    O επεξεργαστής που βρίσκεται στα iPhone 7 είναι ο A10 Fusion που περιλαμβάνει 2 υψηλής ισχύος πυρήνες και 2 χαμηλής ισχύος. Ο σχεδιασμός του νέου A11 επεξεργαστή είναι ακόμη άγνωστος αλλά η σημερινή αναφορά κάνει λόγο πως αυτός θα βασιστεί στα 10 nanometer.

    H TSMC είναι ο αποκλειστικός κατασκευαστή των A10 επεξεργαστών με μια σχεδίαση στα 16nm και σύμφωνα με το δημοσίευμα θα κατασκευάσει αποκλειστικά και τους νέους Α11 επεξεργαστές της Apple.

    Αν ο σχεδιασμός του A11 χρησιμοποιήσει μια FinFET μέθοδο στα 10 nm τότε αυτό αυτόματα θα σημαίνει πως η Apple θα μπορέσει να αυξήσει την ισχύ του επεξεργαστή και άρα τις αποδόσεις και την ταχύτητα του ενώ παράλληλα θα έχει την δυνατότητα να τον κάνει ακόμη πιο οικονομικό σε θέματα κατανάλωσης ενέργειας.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles