17.6 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Η Samsung ο βασικός προμηθευτής OLED οθονών για επερχόμενες συσκευές iPhone;

    samsung-building-night

    Το Κορεατικό ET News  υποστηρίζει ότι η Samsung θα γίνει ο βασικός προμηθευτής OLED οθονών για την Apple. Μάλιστα γίνεται αναφορά πως για αυτό τον λόγο η Samsung ετοιμάζεται ήδη για την συμφωνία επενδύοντας $2.49 δις με $3.32 δις σε εργοστάσιο και εξοπλισμό.

    Τα χρήματα που θα επενδύσει η Samsung μπορεί να φτάσουν και μέχρι τα $7.47 δις ανάλογα με το τι παραγγελίες θα λάβει από την Apple.

    H Apple αυτή την στιγμή χρησιμοποιεί OLED οθόνες για το Apple Watch. Φήμες πως κάτι παρόμοιο θα κάνει και για την σειρά του iPhone ακούγονται εδώ και πολλά χρόνια αλλά μέχρι και σήμερα δεν είχαμε κάποια απόδειξη για κάποια τέτοια κίνηση.

    Η μεγάλη αυτή αλλαγή αναμένεται να γίνει το 2018 ειδικά μιας και φέτος η Foxconn από την σειρά της έχει επενδύσει σε ένα νέο εργοστάσιο με LCD οθόνες για το iPhone.

    Στην αντίπερα όχθη ο ίδιος ο Jonathan Ive αναφέρει πως οι LCD οθόνες είναι μια πολύ παλαιά τεχνολογία και σίγουρα προτιμάει και ο ίδιος της OLED οθόνες.

    Οι OLED οθόνες είναι λεπτότερες με πολύ πιο ζωντανά χρώματα και βαθύτερες αποχρώσεις του μαύρου σε σύγκριση με τις LCD. Επίσης δεν είναι τόσο ενεργειακά απαιτητικές. Το αρνητικό τους είναι ότι το κόστος παρασκευής τους είναι μεγαλύτερο.

    Το συμπέρασμα είναι πως κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά πότε η Apple θα κάνει αυτή την μεγάλη αλλαγή με το ET News να μην δίνει πάντα σωστές διαρροές.

    Άρα εν αναμονή….

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles