23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Pegatron επιμένει πως προσπαθεί να κρατάει χαρούμενους τους εργαζομένους της

    supply-chain-worker-640x381

    Όποια και αν είναι η κριτική σας για το νέο BBC ντοκιμαντέρ για τις φτωχές συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια που παρασκευάζονται τα iPhone, το μόνο σίγουρο είναι πως επανέφερε το συγκεκριμένο θέμα στην επιφάνεια σε παγκόσμια εμβέλεια.

    Όπως σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας αυτή την φορά ο στόχος δεν ήταν η Foxconn αλλά η Pegatron Technology, η οποία λαμβάνει ένα τεράστιο αριθμό παραγγελιών από την Apple το τελευταίο διάστημα.

    Με την πολύ αρνητική εικόνα της εταιρείας που δόθηκε προς τα έξω από το BBC η Pegatron σήμερα σε δελτίο τύπου αναφέρει πως θα ερευνήσει αυστηρά όλες τις κατηγορίες που εμφανίστηκαν σε αυτό και θα κάνει βελτιώσεις έτσι ώστε όλα τα προβλήματα να λυθούν.

    Επίσης αναφέρει πως προσφέρει αυστηρή και σοβαρή εκπαίδευση σε όλους τους εργαζομένους της ενώ εξωτερικοί παρατηρητές επισκέπτονται το εργοστάσιο της συχνά για να αναγνωρίσουν αν υπάρχει χώρος και για άλλες βελτιώσεις.

    Το σίγουρο είναι πως η Apple έχει ασκήσει πίεση στην Pegatron εξαιτίας των όγκων των παραγγελιών αλλά κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται.

    Σε πρόσφατο email που παρουσιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας ο Apple VP Jeff Williams ανέφερε στους εργαζομένους της Apple στην Αγγλία πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Tim Cook αισθάνονται προσβεβλημένοι από το ντοκιμαντέρ του BBC που τόνιζε πως συνεχώς πως η Apple αθετεί τις υποσχέσεις της για τους εργαζομένους στις παραγωγικές της αλυσίδες.

    Στην σημερινή ανακοίνωση η Pegatron τονίζει πως προσφέρει πολλά κανάλια επικοινωνίας για τους εργαζομένους της για να πουν τα προβλήματα τους και πως το 94% των αναφορών αυτών επιλύονται μέσα σε τρεις μέρες από την κατάθεση τους.

    Νωρίτερα φέτος τον χρόνο η Pegatron ανακοίνωσε πως περιμένει να κλείσει το 2014 με κέρδη ύψους $33.3 δις κυρίως λόγω της συμφωνίας της  με την Apple.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles