java-app-chrome

Αν θέλετε να κρατήσετε το Mac σας καθαρό από οποιοδήποτε adware τότε ίσως είναι καλό να αποφύγετε να εγκαταστήσετε την Java στο μηχάνημα σας, σύμφωνα με νέα αναφορά.

Σύμφωνα με αυτή η Oracle, δημιουργός της Java, πλέον κατά την εγκατάσταση έχει τοποθετήσει στον installer της το Ask toolbar adware.

Ο Ed Bott at ZDNet αναφέρει πως αυτό είναι εμφανές στο Java 8 Update 40 λογισμικό για Mac. Η εν λόγω κίνηση θα ξενίσει σίγουρα πολλούς χρήστες Mac μιας και πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο από την Oracle για αυτά τα συστήματα – Οι χρήστες Windows δυστυχώς έπρεπε να το ανεχτούν αυτό για χρόνια τώρα.

Συγκεκριμένα διαβάζουμε:

“To ανεπιθύμητο Ask extension εμφανίζεται πλέον στον installer για Mac και συγκεκριμένα στην έκδοση Java 8 Update 40. Στο τεστ που έκανα στον Mac μου με εγκατεστημένο το τελευταίο OS X o installer αυτός εγκαταστάθηκε αυτόματα στην κορυφή του πλοηγού μου, Chrome version 41. Το adware δεν είχε την ίδια συμπεριφορά με το Safari μια και μπόρεσε να εγκατασταθεί εκεί.

Αν λοιπόν δεν χρειάζεστε την Java στο Mac σας τότε καλύτερα να αποφύγετε την εγκατάσταση της. Αν πάλι είναι αναγκαία τότε ετοιμαστείτε με την νέα έκδοση να αφαιρέσετε μετά την εγκατάσταση της το adware που περιλαμβάνει.

Σχολιασμός στο φόρουμ