21.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Η Microsoft αντιγράφει την Apple στην πολιτική διάθεσης του λειτουργικού της.

    bdsams_2015-jan-21

    Η Microsoft έκανε γνωστό σήμερα στην παρουσίαση των Windows 10 ότι η αναβάθμιση, για χρήστες των Windows 7, Windows 8.1 και Windows Phone 8.1, σε Windows 10  θα είναι δωρεάν για τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του νέου λειτουργικού.

    Οι χρήστες που θα αναβαθμίσουν στην νέα έκδοση των Windows θα έχουν πρόσβαση και σε νεότερες αναβαθμίσεις του λειτουργικού δωρεάν εφόσον χρησιμοποιούν την ίδια συσκευή.

    Για να κάνουμε μια σύγκριση θα σας θυμίσουμε ότι η Apple διαθέτει το λειτουργικό της Mac OS καθώς και όλες τις αναβαθμίσεις δωρεάν για όλους από το 2013 με την έκδοση του OS X 10.9 Mavericks για Mac.

    Παρόλο που η Apple έχει κερδίσει την Microsoft όσον αφορά την πολιτική διάθεσης του λειτουργικού η υπηρεσία Siri παραμένει διαθέσιμη μόνο σε iOS συσκευές ενώ η αντίστοιχη υπηρεσία της Microsoft “Cortana” θα είναι διαθέσιμη και στα Windows.

    Η Microsoft έχει επενδύσει πολλά στην υπηρεσία “Cortana” κάτι το οποίο φαίνεται από τα πολλά διαφημιστικά σποτάκια στα οποία συγκρίνει την Siri με την Cortana.

    Μέχρι να δούμε την την Apple να ενσωματώνει την Siri στα Mac να περιμένετε ακόμα πιο μεγάλο “πόλεμο” από την Microsoft.

    Τέλος να αναφέρουμε ότι η Microsoft ανακοίνωσε έναν καινούργιο πλοηγό με την ονομασία “Spartan” ο οποίος στη λειτουργία του θυμίζει τον Safari της Apple.

    Σχολιασμός στο Φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles