Saturday, May 18, 2024

Η Meta φέρεται να σχεδιάζει το επόμενο κύμα περικοπών θέσεων εργασίας αφού πρότεινε να μην γίνουν άλλες απολύσεις, η Meta αμφισβητεί λεπτομέρειες

Μετά την περικοπή 11.000 θέσεων εργασίας το περασμένο φθινόπωρο, η Meta φέρεται να πραγματοποιήσει έναν άλλο μεγάλο γύρο απολύσεων καθώς προσπαθεί να περιορίσει τα έξοδα. Τα νέα έρχονται αφού ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg άφησε να εννοηθεί τον Ιανουάριο ένας άλλος γύρος θα μπορούσε να συμβεί φέτος, αφού είχε δηλώσει προηγουμένως τον Νοέμβριο ότι δεν προέβλεπε περισσότερες περικοπές.

Νωρίτερα αυτό το μήνα σας είχαμε εξηγήσει γιατί η Apple δεν χρειάστηκε να περικόψει θέσεις εργασίας, ενώ οι τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Meta και η Amazon έχουν περικόψει δεκάδες χιλιάδες.

Ένας από τους μεγάλους παράγοντες ήταν η Meta και άλλοι που σχεδόν διπλασίασαν το εργατικό τους δυναμικό από το 2019. Μαζί με τάσεις όπως η μακροοικονομική ύφεση, που οδήγησε στη Meta να περικόψει περίπου το 13% του προσωπικού της το περασμένο φθινόπωρο και φαίνεται ότι οι περικοπές δεν έχουν τελειώσει.

Σύμφωνα με την The Washington Post, η Meta πρόκειται να εκτελέσει ένα ακόμη κύμα απολύσεων που πιστεύεται ότι θα πλήξουν τη διοίκηση.

«Η Meta σχεδιάζει να ωθήσει μερικά υψηλόβαθμα στελέχη σε ρόλους χαμηλότερου επιπέδου χωρίς άμεσες αναφορές, ισοπεδώνοντας τα επίπεδα διαχείρισης μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της Meta Mark Zuckerberg και των ασκούμενων της εταιρείας, σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει το θέμα…»

Επιπλέον, ορισμένα έργα αναμένεται να κοπούν με τα στελέχη της Meta να «αξιολογούν τον φθηνότερο τρόπο για να επιτύχουν τις πιο απαραίτητες εργασίες» που «θα επηρεάσουν δυσανάλογα τους εργαζόμενους σε μη μηχανικούς ρόλους».

Οι περικοπές μπορεί να ανέρχονται σε χιλιάδες για αυτόν τον γύρο απολύσεων και «μπορεί να μην συμβούν μια μέρα, αλλά πιθανότατα θα επεκταθούν σε ολόκληρη την εταιρεία τους επόμενους μήνες».

Ο εκπρόσωπος της Meta, Ντέιβ Άρνολντ, αρνήθηκε να σχολιάσει στην Washington Post σχετικά με το θέμα όταν ρωτήθηκε, αλλά απλώς αναφέρθηκε σε προηγούμενη δήλωση από τον Ιανουάριο:

«Κλείσαμε πέρυσι με κάποιες δύσκολες απολύσεις και αναδιάρθρωση ορισμένων ομάδων», είπε ο Zuckerberg στους επενδυτές νωρίτερα αυτό το μήνα. «Όταν το κάναμε αυτό, είπα ξεκάθαρα ότι αυτή ήταν η αρχή της εστίασής μας στην αποτελεσματικότητα και όχι το τέλος».

Μετά τη δημοσιοποίηση της ιστορίας, ο διευθυντής Επικοινωνίας Πολιτικής της Meta, Άντι Στόουν, διαφώνησε με την άποψη της Washington Post:

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.