13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Meta απειλεί να αποσύρει το Instagram και το Facebook στην Ευρώπη εξαιτίας των νόμων περί απορρήτου, οι ρυθμιστικές αρχές λένε “παρακαλώ να το κάνετε”

    Σε μια νέα ρυθμιστική έκθεση αυτό το μήνα, η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, επανέλαβε τις απειλές της να αποσύρει τόσο το Facebook όσο και το Instagram από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας των νόμων περί απορρήτου. Οι ρυθμιστικές αρχές στην ΕΕ, ωστόσο, αναγνώρισαν την μπλόφα αυτής της απειλής, και έφτασαν μάλιστα να αναφέρουν πως “η ζωή είναι πολύ καλή χωρίς το Facebook και ότι θα ζούσαμε πολύ καλά χωρίς το Facebook”.

    Όπως εξηγεί το Bloomberg, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κολλήσει στις διαπραγματεύσεις για σχέδια «αντικατάστασης ενός διατλαντικού συμφώνου μεταφοράς δεδομένων στο οποίο βασίζονταν χιλιάδες εταιρείες». Αυτό το σύμφωνο, ωστόσο, απορρίφθηκε από το Δικαστήριο της ΕΕ το 2020 “λόγω φόβων ότι τα δεδομένα των πολιτών δεν είναι ασφαλή” μόλις μεταφερθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Ως εκ τούτου, η ΕΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται επί του παρόντος σε διαπραγματεύσεις για ένα νέο σύμφωνο, και η έλλειψη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Meta. Σε μια νέα έκθεση της αυτό το μήνα, η Meta επανάφερε προηγούμενες απειλές ότι θα αναγκαστεί να αποσύρει το Facebook και το Instagram εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία.

    “Δεν έχουμε απολύτως καμία επιθυμία και κανένα σχέδιο να αποσυρθούμε από την Ευρώπη, αλλά η απλή πραγματικότητα είναι ότι η Meta, και πολλές άλλες επιχειρήσεις, οργανισμοί και υπηρεσίες, βασίζονται σε μεταφορές δεδομένων μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ για τη λειτουργία παγκόσμιων υπηρεσιών”, ανέφερε εκπρόσωπος της Meta.

    Στην αντίπερα όχθη η ΕΕ μέσω διαφορετικών εκπροσώπων δεν θορυβήθηκαν από αυτές τις απειλές.

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Robert Habec δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν έχει Facebook και Twitter εδώ και τέσσερα χρόνια λόγω της παραβίασης του λογαριασμού του και ότι «η ζωή ήταν φανταστική» από τότε. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire πρόσθεσε ότι «θα ζούσαμε πολύ καλά χωρίς το Facebook».

    Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.