18 C
Athens
Wednesday, May 1, 2024
More

    Η Meta έκανε το ντεμπούτο του σετ μεικτής πραγματικότητας «Quest Pro» των $1500 πριν από τη συσκευή AR/VR 2023 της Apple

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία του Meta Quest Pro, ενός νέου headset μικτής πραγματικότητας αξίας 1500 δολαρίων που στοχεύει να «κάνει το metaverse πραγματικότητα». Το Meta Quest Pro έχει πολλά χαρακτηριστικά που φημολογούνται για τα headser AR/VR της Apple, τα οποία αναμένουμε να κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος.

    Η συσκευή μικτής πραγματικότητας ενσωματώνει επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα και είναι εξοπλισμένη με φακούς pancake” που την κρατούν κομψή ενώ προσφέρουν υψηλή ανάλυση. Λέγεται ότι και η Apple χρησιμοποιεί φακούς pancake για λεπτό και ελαφρύ σχεδιασμό επίσης.

    Το Meta Quest Pro έχει μια κυρτή μπαταρία στο πίσω μέρος για πιο εργονομική εφαρμογή και χρησιμοποιεί κάμερες υψηλής ανάλυσης προς τα έξω για να καταγράψει 4 φορές περισσότερα pixel από το Meta Quest 2 προηγούμενης γενιάς. Ωστόσο, χρησιμοποιεί LCD οθόνες, ενώ τα headset της Apple φημολογείται ότι χρησιμοποιούν οθόνες micro OLED.

    Λέγεται ότι η συσκευής της Apple θα διαθέτει περισσότερες από δώδεκα κάμερες για λειτουργίες όπως παρακολούθηση ματιών, εντοπισμός χώρου, ανίχνευση έκφρασης και ανίχνευση δέρματος, και η Meta κερδίζει την Apple σε ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες. Το Meta Quest Pro διαθέτει 10 αισθητήρες υψηλής ανάλυσης για δυνατότητες παρακολούθησης ματιών, ενώ η Meta λέει ότι είναι σε θέση να “αιχμαλωτίσει τις φυσικές εκφράσεις του προσώπου”, μεταφράζοντας τις σε εικονικό avatar.

    Σύμφωνα με την Meta, η μικτή πραγματικότητα θα σας επιτρέψει να συνδυάσετε τον φυσικό κόσμο με τον εικονικό, ώστε να μπορείτε να κάνετε πράγματα όπως να δημιουργήσετε έναν εικονικό χώρο εργασίας ενώ χρησιμοποιείτε το φυσικό πληκτρολόγιο και το ποντίκι σας.

    Άλλα χαρακτηριστικά του Meta Quest Pro περιλαμβάνουν ένα τσιπ Qualcomm Snapdragon XR2+ (η συσκευή της Apple θα χρησιμοποιεί τα τσιπ σιλικόνης Apple, πιθανώς το M2 ή το M3), 12 GB RAM, 256 GB αποθηκευτικό χώρο, ελεγκτές Touch Pro που παρακολουθούν τη θέση τους σε χώρο 3D και βάση φόρτισης 45 W.

    Το Meta Quest Pro είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία από σήμερα και πρόκειται να ξεκινήσει η αποστολή του στις 25 Οκτωβρίου.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.