20.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Intel παρουσίασε τους 12ης γενιάς Alder Lake επεξεργαστές καθώς προσπαθεί να ανταγωνιστεί τον M1 της Apple

    H Intel έκανε εμφάνιση στο φετινό CES και έφερε νέα για της επερχόμενη γενιά επεξεργαστών της και πιο συγκεκριμένα τα 12ης γενιάς Alder Lake chips. Η εταιρεία δεν έδωσε πολλές πληροφορίες για αυτά απλά μια πρώτη εικόνα του τι να περιμένουμε.

    Όπως και οι προκάτοχοι τους τα Alder Lake chips θα υλοποιήσουν μια παρόμοια τεχνική της BIG των ARM επεξεργαστών παρουσιάζοντας ένα υβριδικό ρόλο πυρήνων υψηλών επιδόσεων και αποδόσεων. Τα laptop και desktop που θα έρθουν με αυτούς τους επεξεργαστές σύμφωνα με την Intel θα γίνουν διαθέσιμα το 2ο μισό του φετινού χρόνου.

    Η Intel φαίνεται πως θέλει να αντεπιτεθεί στον M1 επεξεργαστή της Apple παρουσιάζοντας τους δικούς της με παρόμοιο σχεδιασμό.

    Οι Alder Lake επεξεργαστές θα είναι μια βελτιωμένη έκδοση της 10nm SuperFin αρχιτεκτονικής με ένα σετ εντολών παρόμοιων με αυτών που συναντήσαμε στον M1 επεξεργαστή της Apple.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.