22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Google πριν την έλευση των iPhone 12 παρουσίασε τα νέα 5G Pixel 5 και 4a, νέας σχεδίασης Chromecast κ.α

    H Google χθες πραγματοποίησε το ψηφιακό event της ανακοινώνοντας νέα προϊόντα και υπηρεσίες όπως τα Pixel 5 και Pixel 4a με 5G υποστήριξη, ένα νέου σχεδιασμού Chromecast με Google TV, ένα Nest ηχείο, αλλαγές που έρχονται στην Android TV κ.α

    Google Pixel 5

    Το Google Pixel 5 έρχεται με μια OLED οθόνη 6 ιντσών ανάλυσης FHD+, με ρυθμό ανανέωσης 90Hz. Η οθόνη υποστηρίζει HDR10+, ενώ είναι τύπου Gorilla Glass 6. Σε ότι αφορά την σχεδίαση του έχουμε ελάχιστα περιμετρικά πλαίσια, υπάρχει μια γενικότερη συμμετρία ενώ απών δηλώνει και το notch στην κορυφή μιας και η selfie κάμερα των 8MP με f/2.0 βρίσκεται σε οπή στα αριστερά της οθόνης.

    Στην καρδιά του Pixel 5 χτυπάει ο Snapdragon 765G, συνοδευόμενος από 8GB μνήμης RAM και 128GB UFS 2.1 αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία του Pixel 5 ανέρχεται στα 4.080mAh, ενώ υποστηρίζει γρήγορη ενσύρματη φόρτιση στα 18W, αλλά και ασύρματη και reverse wireless φόρτιση.

    Στο πίσω μέρος έχουμε ένα διπλό σύστημα κάμερας, με έναν 12.2MP αισθητήρα με f/1.7, dual pixel PDAF και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Η λήψη βίντεο μπορεί να γίνει μέχρι και στα 4K στα 60fps για από αυτή την κάμερα. Η δεύτερη τώρα είναι ultrawide ανάλυσης 16MP, με οπτικό πεδίο 107 μοιρών. Δίπλα από το camera module βλέπουμε την επιστροφή του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Το Google Pixel 5 προσφέρει stereo ήχο χάρη στα δύο του ηχεία, ενώ έχει και προστασία από νερό και σκόνη με πιστοποίηση IP68. 

    Το Pixel 5 θα κυκλοφορήσει σε δύο χρωματισμούς αυτών των Sorta Sage και Just Black στις 14 Οκτωβρίου με τιμή στα $699 δολάρια, ενώ δώρο με κάθε αγορά του θα δίνονται τα ασύρματα ακουστικά QC 35II της Bose.

    Google Pixel 4a

    To Pixel 4a έχει τον ίδιο Snapdragon 765G επεξεργαστή που έχουμε και στο Pixel 5, με 6GB μνήμης RAM. Ο αποθηκευτικός του χώρος ανέρχεται στα 128GB, ενώ η μπαταρία του είναι μικρότερη, παρά το μεγαλύτερο μέγεθος, στα 3.885mAh, με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης στα 18W αλλά χωρίς υποστήριξη ασύρματης φόρτισης. Σε αυτό επιπλέον συναντούμε και μια θύρα ακουστικών 3,5 χιλιοστών.

    Η οθόνη του Pixel 4a είναι τεχνολογίας OLED 6,2 ιντσών, με ανάλυση FHD+, υποστήριξη περιεχομένου HDR και με Gorilla Glass 3. Ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης είναι 60Hz, όπως στο μικρότερο Pixel 4a. Η οικονομική πρόταση ακολουθεί τη σχεδιαστική γραμμή του Pixel 5, με μικρά και συμμετρικά πλαίσια ενώ έχουμε την ίδια νέα οπή για την selfie κάμερα των 8MP με f/2.0.

    Έχουμε ένα διπλό σύστημα κάμερας που είναι ίδιος με το Pixel 5 και έτσι συναντούμε έναν αισθητήρα 12.2MP με f/1.7 και έναν ultrawide αισθητήρα των 16MP με οπτικό πεδίο 107 μοιρών. Δίπλα από το camera module είναι ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

    Η κατασκευή του Pixel 4a δεν έχει καμία πιστοποίηση προστασίας από νερό και σκόνη θα κυκλοφορήσει αρχικά μόνο σε μαύρο χρώμα στις 19 Οκτωβρίου με τιμή $500.

    Chromecast with Google TV

    Το Chromecast with Google TV έρχεται με παρόμοιο σχεδιασμό με το προηγούμενο μοντέλο με την μόνη διαφορά ότι έχει ένα μεγαλύτερο μάκρος. Η συσκευή ενσωματωμένο καλώδιο HDMI για απευθείας σύνδεση στην τηλεόραση, ενώ φορτίζει με καλώδιο Type-C. Η συσκευή υποστηρίζει έξοδο εικόνας έως 4K στα 60Hz, Dolby Vision, HDR10+ και HDR10. Τέλος υποστηρίζει πλήρως Dolby Digital, Dolby Digital Plus και Dolby Atmos. Το νέο αυτό Chromecast έχει την δική του ξεχωριστή διεπαφή ενώ για πρώτη φορά έρχεται και με ένα χειριστήριο σε 3 χρώματα αυτά των Snow, Sunrise και Sky.

    Nest Audio

    To Nest Audio που είναι η νέα πρόταση της Google στην mid range κατηγορία των έξυπνων ηχείων έρχεται με mid-woofer 75 χιλιοστών και tweeter 19 χιλιοστών, με τρία μικρόφωνα που μπορούν να πάρουν φωνητικές εντολές από μακριά. Η Google υποστηρίζει ότι η νέα της πρόταση προσφέρει 75% δυνατότερο ήχο και 50% δυνατότερο μπάσο από το αρχικό Google Home που έρχεται να αντικαταστήσει, προφέροντας πλήρη, καθαρό και φυσικό ήχο. Για να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα στην ποιότητα, η εταιρεία υποστηρίζει ότι ξόδεψε πάνω από 500 ώρες στο tuning της συσκευής.

    Το νέο Nest Audio έρχεται στις 15 Οκτωβρίου παγκοσμίως σε πέντε χρώματα, Chalk, Charcoal, Sage, Sand και Sky στη τιμή των $99.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.