22.4 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Η Foxconn επιβεβαίωσε πως θα χρησιμοποιήσει και ρομπότ στην συναρμολόγηση των iPhones

    iRobot-Apple-e1298263006644

    Η Hon Hai Precision Industry Co., Ltd., ή αλλιώς αν προτιμάτε Foxconn, είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές παγκοσμίως αν και σε εμάς έχει γίνει περισσότερο γνωστή για την συναρμολόγηση των iOS συσκευών.

    Ο CEO και πρόεδρος της εταιρείας Terry Gou ανακοίνωσε και επίσημα πως η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει πλέον και ρομπότ για την συναρμολόγηση των νέων iPhones. Το πρόγραμμα χρησιμοποιήσεις ρομπότ και μείωσης του ανθρώπινου δυναμικού είχε ανακοινωθεί από την εταιρεία πριν 2 χρόνια αλλά μέχρι και σήμερα δεν είχε υλοποιηθεί εξαιτίας του υψηλού κόστους κατασκευής των ρομπότ αυτών.

    Foxconn-robot

    Σήμερα όμως κατά το συμβούλιο της εταιρείας ο Gou επιβεβαίωσε στους μετόχους πως τα τεστ των ρομπότ έχουν φτάσει στην τελική τους φάση με τα πρώτα να μπαίνουν σε λειτουργία για την συναρμολόγηση των iPhone της Apple.

    Το κόστος ενός ρομπότ ανέρχεται στα $20,000 με $25,000 και θα μπορεί αν συναρμολογεί περί τις  30,000 συσκευές. Το πρώτο κύμα θα είναι 10.000 τέτοια ρομπότ συνολικού κόστους $250 εκατομμυρίων.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles