20.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η FDA έκανε έρευνα για την MagSafe τεχνολογία και τα iPhone 12 ως προς το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσουν βηματοδότες

    Νωρίτερα φέτος μια έρευνα από το Heart Rhythm Journal έδειξε πως η MagSafe τεχνολογία του iPhone 12 μπορεί να απενεργοποιήσει βηματοδότες κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Η Apple απάντησε άμεσα με κείμενο υποστήριξης και πλέον και η US Food and Drug Administration γνωστή και ως FDA έδωσε στην δημοσιότητα τα δικά της ευρήματα.

    Σε ανακοίνωση στον τύπο η FDA ανέφερε πως έκανε τα δικά της τεστ για να επιβεβαιώσει τα συμπεράσματα προηγούμενων ερευνών σχετικά με το κατά πόσο επηρεάζει η MagSafe τεχνολογία συσκευές όπως οι βηματοδότες. Κατέληξαν πως το ρίσκο για τους ασθενείς είναι πολύ μικρό και πως δεν έχουν καταγραφεί κάποια περιστατικά.

    Πάρα αυτά η FDA αναφέρει πως οι χρήστες θα πρέπει προληπτικά να παίρνουν κάποια μέτρα όπως:

    • Να κρατούν αυτές τις συσκευές περί τις 6 ίντσες μακριά από συσκευές όπως βηματοδότες
    • Να μην τοποθετούν τέτοιες συσκευές σε τσέπες που είναι στο ίδιο σημείο που έχουν μπει αυτές οι ιατρικές συσκευές

    Τέλος καταλήγουν πως πάντα οι ασθενείς με ιατρικές συσκευές όπως οι βηματοδότες θα πρέπει να μιλάνε με τους γιατρούς που τους παρακολουθούν για την χρήση αυτών των συσκευών.

    Στο συνοδευτικό της κείμενο η Apple είχε αναφέρει πως οι μαγνήτες του iPhone 12 και των MagSafe αξεσουάρ μπορεί να δημιουργήσουν παρεμβολές σε ιατρικές συσκευές αλλά οι iPhone 12 συσκευές δεν έχουν κάποιο μεγαλύτερο ρίσκο ως προς αυτό από ότι προηγούμενο iPhone μοντέλα.

    Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την FDA αναφορά εδώ.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.