19.5 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Facebook iOS gaming εφαρμογή έγινε διαθέσιμη χωρίς παιχνίδια!!

    Μια iOS gaming εφαρμογή της Facebook αναγκάστηκε να λανσαριστεί χωρίς καμία πρόσβαση σε κανένα τίτλο παιχνιδιού εξαιτίας της πολιτικής του App Store που απαγορεύει streaming gaming υπηρεσίες.

    Η Facebook Gaming στο Android επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια καθώς και να παρακολουθούν gameplays από δημοφιλής streamers αλλά οι iOS χρήστες δεν μπορούν να παίξουν κανένα τίτλο.

    Η Facebook ανέφερε στο The Verge ότι προηγούμενες εκδόσεις της εφαρμογή που επέτρεπαν το gameplay είχαν απορριφθεί πολλαπλές φορές από την Apple και πως η εφαρμογή τους τελικά έγινε δεκτή μόλις αφαιρέσανε από αυτή όλους τους τίτλους των παιχνιδιών.

    “Δυστυχώς έπρεπε να αφαιρέσουμε την gameplay λειτουργικότητα εντελώς έτσι ώστε η εφαρμογή να γίνει δεκτή από την Apple. Αυτό σημαίνει πως η εμπειρία των χρηστών του iOS στην εφαρμογή μας είναι κατά πολύ κατώτερη αυτής που έχουν οι Android χρήστες. Παραμένουμε εστιασμένοι στο να δημιουργούμε κοινότητες για περισσότερους από 380 εκατομμύρια ανθρώπους που παίζουν παιχνίδια στο Facebook κάθε μήνα είτε η Apple το επιτρέπει μέσα από μια εφαρμογή είτε όχι”

    Η Apple από πλευράς της χθες επιβεβαίωσε πως δεν θα επιτρέψει καμία gaming streaming υπηρεσία στην πλατφόρμα της πέρα από την δική της Apple Arcade.

    The App Store was created to be a safe and trusted place for customers to discover and download apps, and a great business opportunity for all developers. Before they go on our store, all apps are reviewed against the same set of guidelines that are intended to protect customers and provide a fair and level playing field to developers.

    Our customers enjoy great apps and games from millions of developers, and gaming services can absolutely launch on the App Store as long as they follow the same set of guidelines applicable to all developers, including submitting games individually for review, and appearing in charts and search. In addition to the App Store, developers can choose to reach all iPhone and iPad users over the web through Safari and other browsers on the App Store.

    Μια Ευρωπαϊκή νομοθεσία πρόσφατα ανάγκασε την Apple να προσφέρει στους προγραμματιστές την δυνατότητα να ασκούν εφέσεις πάνω στους κανονισμούς του App Store. Η Facebook ανέφερε πως ακολούθησε αυτή την οδό αλλά η Apple απέρριψε αυτό το αίτημα τους.

    Η Facebook αναφέρει πως και άλλες μορφές του Facebook iOS gaming έχουν επηρεαστεί με την στάση της Apple να πληγώνει τόσο τους παίχτες όσο και τους ίδιους τους προγραμματιστές.

    “Ακόμη και στην κύρια Facebook εφαρμογή και στην εφαρμογή του Messenger έχουμε αναγκαστεί να θάψουμε τα παιχνίδια εδώ και πολλά χρόνια στις εκδόσεις του iOS.”

    Η θέση της Apple δεν είναι ξεκάθαρη πάντως σε καμία περίπτωση μιας και:

    “Το επιχείρημα της Apple είναι πως η εταιρεία δεν μπορεί να κάνει review ατομικά σε streaming υπηρεσίες αλλά την ίδια ώρα η εταιρεία δεν φαίνεται να έχει το ίδιο θέμα και προβληματισμό με υπηρεσίες όπως το Netflix ή το YouTube που κάνουν stream εκατομμύρια βίντεο και τηλεοπτικές σειρές αλλά και ταινίες στις iOS συσκευές, περιεχόμενο που σίγουρα η Apple δεν μπορεί να κάνει review”

    H Facebook Gaming εφαρμογή είναι δωρεάν για λήψη από το App Store.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.