20.3 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Η Facebook θέλει η Apple να επιτρέψει εφαρμογές σαν το Messenger να γίνουν default επιλογές στο iPhone

    Με την iOS 14 η Apple άνοιξε την mobile πλατφόρμα της περισσότερο από ποτέ με την δυνατότητα του ορισμού εφαρμογών τρίτων ως default για τα mail και την πλοήγηση. Με βάση αυτή την αλλαγή η Facebook ασκεί κριτική στην εταιρεία γιατί δεν έκανε κάτι αντίστοιχο και για τις εφαρμογές μηνυμάτων. Η Facebook λοιπόν προσπαθεί να πιέσει την Apple και για αυτή την αλλαγή.

    Όπως αναφέρει το The Information, η Facebook δημόσια ασκεί κριτική στην Apple για ακόμη μια φορά. Την τελευταία φορά στο στόχαστρο είχαν βρεθεί η αλλαγές ιδιωτικότητας που φέρνει η iOS 14 και πλέον παρόμοια κριτική έχουμε και για την εφαρμογή μηνυμάτων.

    “Για οποιοδήποτε άλλο προγραμματιστή στον χώρο των εφαρμογών Μηνυμάτων δεν είναι σίγουρα ένας υγιής ανταγωνισμός. Αν η Apple υιοθετούσε μια πολιτική όπως είπε παρόμοια με αυτή του Android τότε θα μας άφηνε να ανταγωνιστούμε σωστά εκεί που το iOS κυριαρχεί.”

    Στο Android οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μια εφαρμογή τρίτου ως βασική για τα μηνύματα τους. Όπως αναφέρει όμως το The Information η εφαρμογή Μηνυμάτων της Apple αλλά και τα κρυπτογραφημένα iMessages αποτελούν σημαντικό σετ χαρακτηριστικών της εταιρείας και δύσκολα θα δώσει πρόσβαση σε αυτό τον χώρο σε τρίτους, τουλάχιστον όχι εκτός αν πιεστεί πάρα πολύ.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.