17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Epic Games ζητάει από την Apple την επαναφορά του Fortnite στην Κορέα μετά τις αλλαγές στις in-app αγορές αλλά λαμβάνει αρνητική απάντηση

    Η Epic Games ζήτησε από την Apple επίσημα να επαναφέρει το Fortnite και τους λογαριασμούς των προγραμματιστών της στην Νότια Κορέα.

    fortnite apple logo south korea feature
    Η Νότια Κορέα στο τέλος Αυγούστου πέρασε μια νομοθεσία που απαγορεύει στην Apple να απαιτεί στους προγραμματιστές της να χρησιμοποιούν το σύστημα των in-app αγορών της. Αυτή η νομοθεσία θα υποχρεώσει την Apple αλλά και την Google να αφήσουν τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν και τρίτους τρόπους πληρωμής.

    H Epic Games ανέφερε λοιπόν πως θέλει να κυκλοφορήσει το Fortnite στην Κορέα και να προσφέρει τόσο τον δικό της τρόπο πληρωμής όσο και αυτόν της Apple δίπλα δίπλα και με βάση την παραπάνω νομοθεσία.

    Η Apple από πλευρά της επίσημα είχε αναφέρει πως αυτή η νομοθεσία βάζει σε ρίσκο τους καταναλωτές στο να πέσουν θύματα απάτης ενώ παράλληλα οι γονικοί έλεγχοι χάνουν την αυστηρότητα τους.

    Από πλευρά της η Apple ανέφερε επίσημα στο MacRumors πως δεν υπάρχει βάση για αυτό το έτοιμα επαναφοράς του τίτλου και του developer λογαριασμού της Epic.

    “Όπως έχουμε πει πολλές φορές θα καλωσορίζαμε την επιστροφή της Epic στο App Store αν συμφωνούσαν να λειτουργούν με τους ίδιους κανόνες όπως όλοι οι υπόλοιποι προγραμματιστές. Η Epic παραδέχτηκε πως παραβίασε την σύμβαση συνεργασίας και τους όρους μας και για τώρα δεν υπάρχει κάποια βάση για να ενεργοποιήσουμε εκ νέου τον λογαριασμό τους.”

    Η Apple τονίζει πως για να επιστρέψει το Fortnite στο App Store η Epic Games θα χρειαστεί να δεχτεί τους κανόνες του App Store στο σύνολο τους κάτι το οποίο δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα. Επίσης αναφέρει πως η νομοθεσία στην Νότια Κορέα δεν έχει ακόμη μπει σε ισχύ αλλά ακόμη και αν είχε μπει η Apple δεν έχει κάποια υποχρέωση να επαναφέρει τον λογαριασμό της Epic ο οποίος καταργήθηκε πριν από αυτή την νομοθεσία.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.