23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple το 2016: Τι περιμένουμε να δούμε από iPhones, iPads, Macs, & Apple Watch

    apple-2016-lineup-hero

    Έχοντας αφήσει πίσω μας τα μεγάλα media event της Apple για το 2015 πλέον στρέφουμε την εστίαση μας στο 2016. Θα πρέπει κάποιος να αγοράσει ένα νέο Apple Watch, MacBook, iPad, ή iPhone αυτή την εποχή ή είναι καλύτερο να περιμένει για αργότερα μέσα στον χρόνο;

    Παρακάτω σας έχουμε μια λίστα με το τι περιμένουμε να δούμε από την εταιρεία μέσα στο 2016 καθώς και με βάση τις φήμες αυτή την στιγμή κάποιες πιθανές ημερομηνίες.

    Apple Watch 2 τον Μάρτιο

    Apple-Watch-2-Not-Coming-This-Year

    Το Apple Watch έκανε το επίσημο ντεμπούτο του πέρυσι στην αγορά τον Απρίλιο και έτσι το 2ης γενιάς Apple Watch μάλλον θα κυκλοφορήσει σε κάποια παρόμοια ημερομηνία. Σύμφωνα με το 9to5 Mac η Apple προγραμματίζει ένα τέτοιο event παρουσιάσης τον Μάρτιο του 2016.

    Το τι θα φέρει το νέο Apple Watch κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουρία αυτή την στιγμή αλλά οι φήμες θέλουν την Apple να ενσωματώνει στην νέα wearable συσκευή της μια FaceTime κάμερα, περισσότερα χαρακτηριστικά που θα το ανεξαρτοποιήσουν από το iPhone, αισθητήρα για την καταμέτρηση του ύπνου του χρήστη και ίσως και κάποιους ακόμη αισθητήρες υγείας.

    Αν επαληθευτούν τα παραπάνω τότε η Apple θα μπορέσει να λανσάρει το Apple Watch 2 τον Απρίλιο του 2016.

    Ένα 4 ιντσών iPhone

    Snap 2016-01-02 at 14.37.27

    H Apple έχει ακόμη πάρα πολλούς καταναλωτές που προτιμούν τηλέφωνα με 4 ιντσών οθόνη και έτσι έχει εστιάσει στο να τους ικανοποιήσει με το iPhone 5S.

    Σύμφωνα με τις φήμες και την πιθανή διαρροή που είδαμε από την China Mobile ίσως η εταιρεία παρουσιάσει ένα νέο iPhone 4 ιντσών τον Μάρτιο μαζί με το νέο Apple Watch 2.

    To φημολογούμενο λοιπόν iPhone 6c θα έχει μια 4 ιντσών οθόνη και μερικές αλλαγές στο εσωτερικό του με βάση πάντα το iPhone 5S που υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά. Έτσι μπορεί να δούμε μια συσκευή με 1642mAh μπαταρία, έναν A9 επεξεργαστή, 16GB αποθηκευτικού χώρου, Touch ID, και 2GB RAM. Έτσι θα είναι μια πάρα πολύ σημαντική αναβάθμιση από την έκδοση του 5c.

    Στον σχεδιασμό ίσως δούμε να δανείζεται πολλά στοιχεία από το iPhone 6 και με την επιλογή περισσότερων χρωμάτων.

    Νέα MacBooks

    macbook_airs_2015

    Η Apple αναβάθμισε τα περισσότερα MacBooks της σειράς της πέρυσι ενώ μας παρουσιάσε και το 12 ιντσών MacBook. Για φέτος όμως περιμένουμε την αναβάθμιση και του MacBook Air – ίσως μάλιστα να δούμε και ένα 15 ιντσών μοντέλο που θα είναι λεπτότερο.

    Με την έλευση του 12 ιντσών MacBook έχει πλέον πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαφοροποιήσει και αναβαθμίσει την γραμμή των MacBook της η Apple.

    Σε κάθε περίπτωση η έλευση τον Skylake επεξεργαστών από την Intel θα σηματοδοτήσει εσωτερικές αλλαγές σχεδόν σε όλα τα MacBooks της Apple. Οι νέοι αυτοί επεξεργαστές θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την αυτονομία των συσκευών αυτών.

    Πιθανά να δούμε και περισσότερα Macs με USB-C και Thunderbolt 3 θύρες με τα MacBook Pro να δέχονται πρώτα αυτή την αλλαγή.

    iPad Air 3

    apple-ipad-air-2-deal

    H πιο έγκυρη πληροφορία για τα νέα iPads μας έρχεται από τον αναλυτή Ming-Chi Kuo. Στην αναφορά του προβλέπει πως ένα νέο iPad Air θα κάνει την εμφάνιση του αυτό τον χρόνο.

    Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα φυσιολογικό αν αναλογιστεί κάποιος πως η Apple αναβάθμισε πέρυσι το iPad Mini ενώ παράλληλα παρουσιάσε και το νέο iPad Pro. Έτσι λοιπόν σειρά όπως όλα δείχνουν έχει το iPad Air.

    To επερχόμενο iPad Air 3 αναμένεται να μοιάζει εξωτερικά με τον προκάτοχο του ενώ περιμένουμε αλλαγές και μάλλον σημαντικές στο εσωτερικό του καθώς και την προσθήκη της τεχνολογίας 3D Touch.

    To iPad Air 3 θα μπορούσε και αυτό να παρουσιαστεί σε ένα media event της Apple τον Μάρτιο του 2016.

    iPhone 7

    6s

    To iPhone 7 σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη αν πούμε πως το περιμένουμε και φέτος και μάλιστα με την κυκλοφορία του ακολουθεί το κλασσικό πρόγραμμα της Apple.

    Οι φήμες θέλουν την εταιρεία να παραμένει απτόητη στο κυνήγι μιας λεπτότερης συσκευής κάτι που ίσως σημαίνει πως για πρώτη φορά ίσως έχουμε ένα iPhone χωρίς μια θύρα 3.5 χιλιοστών για τα ακουστικά. Μπορεί λοιπόν να έχουμε Lightning ακουστικά με την Apple να πουλάει ξεχωριστά κάποιον αντάπτορα για σύνδεση με τα γνωστά 3.5 χιλιοστών ακουστικά. Ναι ξέρουμε δεν έχετε ενθουσιαστεί πολύ με αυτή την ιδέα….

    Η Apple μπορεί επίσης να αλλάξει την τεχνολογία της οθόνης και έτσι να έχουμε ένα AMOLED iPhone επίσης για πρώτη φορά.

    Εν συνεχεία ίσως δούμε ακόμη και αδιαβροχοποιήση του iPhone που μπορεί να γίνει συμβατό με ένα πρωτόκολλο  IPX7.

    Apple TV streaming service

    appletv-cbs-all-access

    Η Apple συνεχίζει να ετοιμάζει την πρώτη υπηρεσία streaming τηλεόρασης. Με την έλευση του Apple TV 4 φέτος ίσως είναι η χρονία που θα δούμε την παρουσιάση αυτής της υπηρεσίας.

    Μάλιστα οι φήμες θέλουν την Apple να κάνει διαθέσιμη αυτή την υπηρεσία ακόμη και στους χρήστες του Apple TV 3.

    Apple Pay

    square-apple-pay

    Η Apple θα συνεχίσει να ενσωματώνει όλο και περισσότερα καταστήματα και τράπεζες στην νέα υπηρεσία πληρωμών της και κατά πάσα πιθανότητα φέτος θα δούμε το Apple Pay να λανσάρετε στην Κίνα.

    Κάποιες αλλαγές επίσης στην τεχνολογία πίσω από αυτό τον τρόπο mobile πληρωμών ίσως πραγματοποιήθουν από την Apple.

    Μπαλαντέρ

    imac

    Η έλευση Thunderbold 3 θυρών σημαίνει 5K βίντεο και έτσι πιστεύουμε ή τουλάχιστον ευχόμαστε πως η Apple θα αναβαθμίσει φέτος την Thunderbold οθόνη της και αναμένουμε να μοιάζει με αυτή που συναντούμε σήμερα στον 27 ιντσών iMac.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles