15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple συζήτησε το πώς δημιούργησε το Cinematic Mode των iPhone 13

    Και τα τέσσερα νέα iPhone 13 μοντέλα έρχονται φέτος με το νέο Cinematic mode που δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν λήψη ενός βίντεο με την εστίαση να μπορεί να αλλάξει δυναμικά στα αντικείμενα. Ο Matthew Panzarino μίλησε με την Apple marketing executive Kaiann Drance και τον designer Johnnie Manzari για να μάθει περισσότερα για την δημιουργία αυτού του νέου και πολλά υποσχόμενου χαρακτηριστικού.

    Η Drance ανέφερε πως το Cinematic mode είχε μια πολύ πιο δύσκολη υλοποίηση από ότι το Portrait mode στις φωτογραφίες μιας και η αυτόματη εστίαση αλλάζει σε πραγματικό χρόνο και έτσι χρειαζόταν πολύ περισσότερη υπολογιστή ισχύ.

    “Γνωρίζαμε πως φέρνοντας ένα υψηλής ποιότητας βάθος πεδίου στο βίντεο θα ήταν κατά πολύ πιο δύσκολο από ότι στο Portrait Mode. Σε αντίθεση με τις φωτογραφίες στο βίντεο ο χρήστης βρίσκεται σε κίνηση ενώ και τα χέρια του δεν είναι σταθερά. Αυτό συνεπάγεται πως χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερα ποιοτικά δεδομένα βάθους έτσι ώστε το cinematic mode να δουλέψει σε αντικείμενα, ανθρώπους και ζώα ενώ η έλευση αυτών των δεδομένων θα έπρεπε να έχει και μια συνέχεια για κάθε frame του βίντεο. Το να γίνεται λοιπόν rendering αυτό και αυτές οι αλλαγές στην αυτόματη εστίαση σε πραγματικό χρόνο θέλει πολύ υπολογιστή ισχύ.”

    Ο Maznari πρόσθεσε ότι η σχεδιαστική ομάδα της Apple πέρασε πολύ χρόνο στην μελέτη της δημιουργίας ταινιών και τεχνικών έτσι ώστε να μπορεί να φέρει ρεαλιστικές αλλαγές εστίασης.

    Η Apple παρακολούθησε σκηνοθέτες φωτογραφίας, χειριστές κάμερες και άλλους επαγγελματίες για πάρα πολύ καιρό έτσι ώστε να μάθει και να αποκωδικοποιήσει την σημασία του βάθους στο πεδίο μιας σκηνής και πως αυτή επηρεάζει την οπτική και την προσοχή αυτού που βλέπει το βίντεο.

    Στην πλήρη συνέντευξη δίνονται και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δουλειά που χρειάστηκε να βάλει η Apple σε αυτή την υλοποίηση ενώ έχουμε και την hands on εμπειρία του νέου mode αυτού από τον Panzarino στην Disneyland.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.