11.3 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple σταμάτησε να υπογράφει την iOS 14.1 μετά την διάθεση της iOS 14.2

    Η Apple κυκλοφόρησε τις iOS & iPadOS 14.2 στο ευρύ κοινό την προηγούμενη Πέμπτη με πληθώρα νέων Emojis, wallpapers, και άλλες βελτιώσεις. Δεν θα προκαλεί λοιπόν πλέον έκπληξη πως η εταιρεία από χθες έχει σταματήσει να υπογράφει παλαιότερες εκδόσεις τις iOS και iPadOS 14.1.

    Η μη δυνατότητα υπογραφής μιας συγκεκριμένης έκδοσης σημαίνει ότι οι iPhone και iPad χρήστες δεν μπορούν να κάνουν επίσημα downgrade σε αυτή μέσω Finder ή iTunes και αυτό γιατί αυτές οι πλατφόρμες βασίζονται σε εγκρίσεις από τους servers της Apple. Λύσεις τρίτων για να το ξεπεράσει κάποιος αυτό υπάρχουν αλλά για τους πολύ τολμηρούς.

    Τα downgrades είναι πολύ δημοφιλή στην jailbreak κοινότητα καθώς επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν εγκατάσταση παλαιότερων εκδόσεων του iOS και iPadOS που μπορεί να έχουν μέσω κάποιας ευπάθειας ή κενό ασφαλείας να τα ξεκλειδώσουν μέσω κάποιου jailbreak εργαλείο.

    Κάποιες φορές αυτά τα αυστηρά μέτρα της εταιρείας επιστρέφουν πίσω σε αυτή με άσχημο τρόπο. Πριν ένα χρόνο η Apple κυκλοφόρησε τις iOS & iPadOS 13.2 στο ευρύ κοινό. Λίγο καιρό μετά την εγκατάσταση βρέθηκε πως η έκδοση αυτή δεν διαχειριζόταν με σωστό τρόπο τις εφαρμογές στο παρασκήνιο. Η εταιρεία έδωσε διόρθωση για αυτό αλλά μέχρι να το κάνει οι χρήστες δεν μπορούσαν να κάνουν downgrade σε παλαιότερη έκδοση για να λύσουν το πρόβλημα.

    Για αυτούς που αναρωτιούνται γιατί η Apple σταματάει να υπογράφει παλαιότερες εκδόσεις του iOS και iPadOS η απάντηση είναι απλή: ΕΛΕΓΧΟΣ.

    *Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.